Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eile avas Väätsa Agro pidulikult Lõõla farmi laienduse. Uus laut on Eesti suurim, mahutades 1038 lehma, kuid sellega pole laiendused Lõõlas veel sugugi lõppenud. Väätsa Agro juhatuse liige Lenno Link meenutas, et 2014. aasta lõpuks tehtud esimese järgu tööd läksid maksma 11 miljonit eurot. Tolleaegsed juurdeehitised ja uuendused suunasid piimatootlikkuse kindlalt tõusuteele. Läinud aasta teises pooles said teoks järjekordsed laiendusplaanid, mis läksid maksma 3,8 miljonit eurot. Nii lisandus Lõõla farmi territooriumile üle tuhande looma mahutav laut, kaks silohoidlat ja kaks laguuni sõnniku ladustamiseks.

* Märtsist hakkavad kõigis kolmes Järvamaa omavalitsuses kehtima uued prügiveohinnad. Odavamalt saavad olmejäätmetest lahti Türi valla elanikud. Paide linnas ja Järva vallas on hinnad kõrgemad.

* Viimased paar kuud on Türi linnast tulnud teateid julge noorilvese kohta. Ilves patseerib tänavatel, ajab koerad pöördesse ja kaob siis pehmel sammul linnalähedasse metsa. Nüüd ilmutas ilves end uuesti. Sel korral üleeile Türi äärelinnas. Ühes eramajas, mis asub otse Tolli metsa terviseraja kõrval.

* Keskkonnainspektsioon alustas eelmisel aastal keskkonnarikkumistega seoses 1201 väärteomenetlust. Neist 18 ehk poolteist protsenti menetluste koguarvust oli registreeritud Järvamaal. Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo juhataja Janely Berg täpsustas, et 18 juhtumist viis olid jahiseaduse ja neli jäätmeseaduse rikkumised.

* Türi vallast Kirna külast pärit Eliise Randmaa võttis eelmisel sügisel ette pika reisi Lõuna-Ameerikasse Venetsueelasse, et esindada seal iludusvõistlusel Eestit. Seda Eesti, vähemalt ülduse teadmata.

* Eesti üks nimekamaid profifotograafe, Jaanus Ree, avastas Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga kui põneva pildistamiskoha juba seitse aastat tagasi. Nüüd on ta lavastanud seal ahhetama panevaid fotosid, mis tõstavad esile sportliku uljuse ja tehnikaajaloo harmoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles