Kevad laseb end oodata: alanud nädalal sajab lund ja lörtsi

Järva Teataja
Copy
Lumi
Lumi Foto: Lugeja foto

Kuigi paljud ootavad pikisilmi kevadet lasevad soojad ja päikeselised ilmad end veel oodata. Alanud nädalal tuleb riigi ilmateenistuse andmetel arvestada hoopis lörtsi, lume ja jaheda tuulega.

Teisipäeva (17.03) öö hakul madalrõhulohk ühes vihma- ja lörtsisajuga kaugeneb ning tõusva õhurõhu foonil taevas selgineb. Loodetuul nõrgeneb, õhutemperatuur langeb ja märjad teepinnad jäätuvad Pärastlõunal laieneb Eestini uue madalrõhkkonna kaguserv, aga enne õhtut see olulist sadu ei anna. Tuul pöördub edelasse ja muutub taas tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, päeval +3..+7°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval (18.03) laieneb üle Läänemere ümbruse uus madalrõhkkond ja selle serva mööda jõuab meile soe õhumass. Edelatuul on jätkuvalt tugev. Sajuhooge on öösel üksikuid, päeval liigub madalrõhulohk ühes tiheda vihmaga üle Eestimaa. Õhutemperatuur on öösel +2..+5, päeval +4..+8°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval (19.03) madalrõhkkond kaugeneb ning öö hakul sajab veel mitmel pool vihma ja lörtsi. Seejärel tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta. Öösel on edela, läänetuul veel tugev, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval +3..+8°C.

Reede (20.03) öösel liigub üle Eesti järgmine madalrõhulohk ja mitmel pool sajab nii lund, lörtsi kui ka vihma, päeval on sajuvõimalus väike. Tuul pöördub põhjakaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 0..+4°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles