Tänasest peavad kauplused jälgima, et poes poleks korraga liiga palju inimesi

Urmas Glase
Copy
Paide Selveris hoiavad ostjad nõuetekohaselt kahemeetrist vahemaad. Seda tuletavad meelde ka sildid.
Paide Selveris hoiavad ostjad nõuetekohaselt kahemeetrist vahemaad. Seda tuletavad meelde ka sildid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasest saab eriolukorra juhi korraldusel kauplustes, apteekides, postkontorites ja muudes teenindussaalides jne korraga olla vaid nii palju kliente, et oleks tagatud 2+2 reegli täitmine.

Kõikide teenindusaalide pidajadad peavad tagama, et poes, apteegis, postkontoris või muus teenindussaalis, näiteks pangas, telekommunikatsiooniettevõtte esinduses, oleks korraga ainult nii palju inimesi, et kõigi nende vahel oleks ruumi vähemalt kaks meetrit ja et nad liiguksid vaid maksimaalselt kahekesi koos, kõige parem üksi.

Eriolokorra juhi Jüri Rarase korraldusel välja arvutada, kui palju inimesi ühte või teise ruumi nende nõuete täitmise tagamiseks maksimaalselt mahub, ja vajadusel lasta inimesi sisse jaokaupa, et korraga ei oleks kaupluses, apteegis, postkontoris või teenindussaalis liiga palju inimesi. Seega peab uksel reguleerima inimeste sissepääsu.

Oluline on, et poe, apteegi, postkontori või teenindussaali/müügisaali sissepääsu juurde ei tekiks rahvasumma ja et moodustuda võivas järjekorras hoiaks inimesed üksteisega vähemalt kahemeetrist vahet.

Nõuete eiramine võib kaasa tuua sunniraha 2000 eurot.

Kõik poepidajad, apteekrid, postiametnikud, jne peavad tagama ka kaupluses, apteekides, postkontorites ja teenindussaalides (pank, telekommunikatsiooniettevõte) desinfitseerimisvahendite olemasolu. Kaupmees peab paigutama need kohta, kus desinfitseerimisvahendit enim vajatakse.

Kliente tuleb sellest, kus desinfitseerimisvahend asub, selgelt teavitada. Kui sellist infot ei ole, ei tohi kunded poe müügisaali, apteeki, postkontorisse jne siseneda.

Eile õhtul seatud karmimad õuded kehtivad kuni eriolukorra juhi korralduse muutmiseni ning nende vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles