Ööpäevaga lisandus 13 COVID-19 positiivset testitulemust

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse sissesõidutestimine Paides
Koroonaviiruse sissesõidutestimine Paides Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1124 COVID-19 viiruse testi, millest 13 proovi ehk  1,2 protsenti osutus positiivseks. Järvamaal tehti viimase ööpäeva jooksul 55 testi, uusi diagnoosituid ei lisandunud.

Kokku on Eestis tänaseks tehtud 49 527 esmast testi, nendest 1660 ehk  3,4 protsenti on olnud positiivsed. Järvamaal on tehtud 1265 testi.

28. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 91 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 240 inimest. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Eestis on koroonaviiruse tõttu surnud 50 inimest.

Viimase 24 tunni jooksul lisandus maakondadest kõige rohkem positiivseid Ida-Virumaale (6), lisaks Harjumaale (Tallinn  4) ja Lääne-Viru maakonda (3). Testi tulemused jagunevad  vanuserühmiti ühtlaselt, kõige nooremad positiivse testi tulemusega inimesed on vanuserühmas 10–14, kõige eakam üle 85 aasta. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse selgitus andmete avaldamise kohta

Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärele dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult esmasete testitulemuste kohta. Avaandmetes kajastuvad laborite tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka eelmisest perioodist.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse eriolukorra kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles