Suletud südalinnas kõlasid laulud südamest

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Paremat kohta kui südalinn oleks Südamelaulu nime kandvale konkursile vist raske välja mõelda. Tänavust Südamelaulu korraldanud Järvamaa noortekogu ei lasknud end häirida asjaolust, et suvine linnaruumieksperiment sel suvel ära jäi ning taotlesid loa Paide keskväljak laulukonkursi toimumise päevaks autodele lukku panna.

Esmaspäeva ennelõunal tunnistas võistluse peakorraldaja Elizabeth Lindjärv, et kuigi mõned konkursiga seonduvad asjad vajavad veel ajamist, on töö üldiselt tehtud, pinged maas ja ettevõtmisega võib igati rahule jääda. «Võistluse korraldus kui selline polnudki väga hull. Lihtsalt kohavalik oli see, mis veidi pingelisi olukordi tekitas, aga saime ka selle lahendatud. Mul on selle üle väga hea meel,» avaldas ta. Alternatiivina kaalus korraldusmeeskond ka teisi asukohti, ent sõelale jäi siiski keskväljak. «Ei tahtnud nagu kuskile mujale minna. Ruumieksperimenti tänavu küll ei tulnud, aga meie saime oma tahtmise ikka,» rõõmustas Lindjärv.

Osalejaid oli tänavusel konkursil vähem kui eelmisel aastal – üheksa, ent Lindjärve meelest see konkursikava hõredaks ei jätnud ning pealtvaatajad ja hindajad said mõnusa kontserdielamuse osaliseks. Konkursile tuli omaloomingut esitama noori Tallinnast, Viljandist, Pärnust ja mujaltki. «Üks kategooria – «Isamaa südames» – jäi sel korral tühjaks, «Südamest südamesse» kategoorias oli seitse ja «Südame rütmihäire» kategoorias kaks lauljat,» täpsustas Lindjärv. Südasuvisel ajal peetavale konkursile osalejaid leida pakkus korraldajatele omajagu väljakutseid, ent võimalikult suur teavitustöö nii meilitsi kui ka sotsiaalmeediakanalites andis lõpuks tubli tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles