Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paides teist korda korraldatud hooviteatrite festivalist tõotab kujuneda üritus, millest huvituvad nii kohalikud kogukonnad kui ka Eesti harrastusteatrid. Kui kodukohvikud pole seni linnas suurt tähelepanu saanud, siis koos etendustega, mis loovad kohaletulekuks lisaväärtust, on mõte nüüd lendama läinud.

* «Paide linnavalitsus soovib minult Vodja–Viisu kergliiklustee alla jäävat maad pettusega välja kaubelda!» põrutas Viisus 17. aastat talu pidav Ilmar Kotselainen. 18. augustil sõlmis Paide linnavalitsus ehitusettevõttega Nordpont lepingu Vodja–Viisu kergliiklustee ehituseks. Nädal hiljem lõi ehitaja kopa maasse ja lepingu järgi peab 25. novembriks 2,1 kilomeetrit kergliiklusteed olema lindilõikamiseks valmis. Projekt läheb Paide linnale maksma üle 313 000 euro. Üle poole kergliiklusteest tuleb Viisus elava taluniku Ilmar Kotselaineni põldudele. Enne ehitamist pidas linnavalitsus maaomanikuga läbirääkimisi maadevahetuse üle.

* Reedel sai hooleta jäetud kassidega tegelev mittetulundusühing Paikass teate, et Järva-Jaani läheduses on leitud metsaserva maha jäetud kassipojad. Paikassi vabatahtlik Virge Piisner ütles, et leidja oli üks noormees, kes traktoriga põllul tööd tehes märkas metsa all rohu sees ukerdavaid kassipoegi.

* Poolteist nädalat tagasi, samal hommikul, kui Müüsleris näitas hundikari end inimesele, rüüstas linnulennult kuue kilomeetri kaugusel Tudres Saldre talus teine hundikari lambakarja. Sajast lambast sai otsa 24 looma.

* Tervise arengu instituudi eriväljaanne kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu tulemuste kohta paljastab, et Eesti koolinoori, eriti tüdrukuid, vaevavad kurbus, närvilisus ja uinumisraskused märksa rohkem kui nende naaberriikide eakaaslasi. Koolipsühholoog Triinu Oraste aitab lahti mõtestada, mis võiks olla selle põhjus ja kuidas saada ka poisse rohkem oma muredest rääkima.

* Kolme sügiskuusse mahutatud Kurjailma festival saab avastardi eeloleval nädalavahetusel, mil külastajaid võõrustavad käsitöökojad ja -toad maakonna eri paigus.

* Laupäeval Koigi mõisa hoovil peetud moosilaada parima konkursil leidus igat masti keediseid. Kes tahtis, sai suutäie soolast ja takkapihta ka maotäie magusat. Oma moose ja hoidiseid tutvustasid kohalikud perenaised ja ettevõtjad. Kaie Altmets ütles, et aasta on metsaandide poolest rikas ja kõikvõimalikke moose kokku segada on lausa lust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles