Kool vahetas papitükid plastkaartide vastu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi ühisgümnaasiumi XIb klassi õpilased Anneli Krais (vasakul) ja Kristiina Nuhkat teavad, et e-õpilaspiletit tuleb iga päev kaasas kanda, muidu võid end hommikul lukustatud ukse tagant leida.
Türi ühisgümnaasiumi XIb klassi õpilased Anneli Krais (vasakul) ja Kristiina Nuhkat teavad, et e-õpilaspiletit tuleb iga päev kaasas kanda, muidu võid end hommikul lukustatud ukse tagant leida. Foto: Dmitri Kotjuh

Iga uue õppeaasta alates tuleb koolidel tegeleda hulga paberitega, väga ajamahukas on ka koolitäie õpilaste õpilaspiletite uuendus. Alates käesolevast õppeaastast on Türi ühisgümnaasium vähemalt sellest murest prii, sest on võtnud kasutusele e-õpilaspiletid.

Papist õpilaspiletid, millele tuli kanda käsitsi õpilase andmed, kleepida foto ja tembeldada, samuti igal aastal kehtivust pikendada, on möödanik. Nüüd on kooliperel taskus plastkiipkaardid, mis kannavad sama teavet nagu endised kaardid. Peale sellele, et see on isikustatud kaart, millega õpilane saab eri kohtades oma koolis õppimist tõendada, on see ka uksevõtme eest, millega koolimajja sisse pääseda.

Direktor Katrin Puusepa meelest oli juba ammu selleks aeg. Nähes, kui palju oli vaeva, et igal sügisel koguda kokku vanad piletid, muretseda uued blanketid, koguda kokku uute õpilaste dokumendipildid ning täita iga õpilaspilet käsitsi, pidas ta aja kokkuhoiu mõttes kasulikumaks tellida koolile e-piletid, mis paljudes Eesti koolides juba mõni aasta kasutusel olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles