Kiikede lõhkumist ei võta omaks keegi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kiigepaviljon Türi kesklinna pargis.
Kiigepaviljon Türi kesklinna pargis. Foto: Merit Männi

Türi kultuurikeskuse parki veidi enam kui aasta tagasi püstitatud kaheksanurkne kiigepaviljon on linlaste poolt aktiivset kasutust leidnud. Osad neist aga on seda paraku liiga aktiivselt kasutama kippunud ning nüüdseks on ühte võllilt vägivaldselt lahti kangutatud kiike korduvalt parandatud, pärast viimast lõhkumist seda enam tagasi ei pandudki. Sellel nädalal lõhuti ära veel üks kiik.


 

Kiigepaviljoni idee autor ja Türi noortekeskuse juht Sulo Särkinen nentis, et pilt on kurb ning hoolimata sellest, et kiike aktiivselt kasutavate noortega on räägitud ning uuritud, kas keegi on teadlik, mil moel see on katki läinud, pole väidetavalt keegi juhtunuga kursis. „Kõik kehitavad õlgu – pole kuulnud, pole näinud,” ütles Särkinen. Ta ütles, et igavlevate ning avalikus kasutuses olevast varast mitte hoolivate noortega ollakse Türil mures samamoodi nagu naaberlinnas Paides.

Juba mõnda aega tagasi lõhutud kiike pole tema sõnul enam plaanis paika panna ning tõenäoliselt võetakse ka teine kiik võlli küljest ära. See tähendab, et algselt nelja asemel jääb neid sinna vaid kaks. Kui ka need ära lõhutakse, hakkavad Särkineni sõnul neid asendama hoopis betooni valatud istepingid ning seega on kiikumisel pargis alatiseks kriips peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles