Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide muusika- ja teatrimaja ukse ette polnud teisipäeval küll vaipa lahti rullitud nagu nädal varem presidendile, kuid paraaduksest sisse astunud Järvamaa politseinikud ja päästjad tundsid end sellele vaatamata eriliselt, sest lõpuks ometi jõudis koroona vastu kaitset andev vaktsiin nendeni. Kultuuritempli fuajees olid end vaktsineerijatena sisse seadnud Qvalitase arstikeskuse töötajad. Järvamaa haigla ja perearstikeskuste kõrval on Qvalitas nüüd kolmas asutus, kes vaktsineerimisega tegeleb.

* Riigikogu liige Kersti Sarapuu, kelle perekonnale kuulub Paide kesklinnas hotell ja spaa, ütles, et kui turismisektoris teha väikeseid piiranguid, siis ettevõtjale tähendab see, et ei ela ega sure. Sarapuu märkis, et nemad on praegu oma ettevõtmistega Paides miinuses. Vastavalt piirangutele võib hotell lahti olla, kuid spaas tuli saunad sulgeda. See tähendab, et hotellis peatub inimesi kordades vähem, kui ettevõttel omadega toimetulekuks tarvis on. Nii ettevõtja kui ka riigikogu liikmena on Kersti Sarapuu seda meelt, et teatud ajaks tuleks kehtestada palju karmimad piirangud. Eluks mittevajalikud asutused tuleks ajutiselt sulgeda ja riik peab sealt saamata jäänud tulu hüvitama.

* Kolm kuud tagasi kirjutas Järva Teataja, et Koeru haridus- ja kultuuriseltsi algatatud kogukonna koondumine seltsinguks küpseb madalal tulel. Eelmisel reedel Koeru kultuurimajas peetud koosolek kinnitas, et Koeru kandi kogukonnaaktivistidel on endiselt tuli all. 9. aprillil kogunevad külade esindajad kärajatele, kus valivad endale juhid ja kinnitavad tegevuse pikema vaate. Vahepealsed kolm kuud kulusid Koeru kogukonna korraldajatel sügisese ajurünnaku ettepanekute läbisõelumiseks ja süstematiseerimiseks. Kokkuvõtet koosolekulistele tutvustanud Ülle Jääger reastas ettepanekutest nopitud Koeru kogukonnaseltsingu väljakutsed.

* Juba üsna mitmel aastal on legendaarse Tartu suusamaratoni korraldajatele peamine murekoht olnud kesised lumeolud, mistõttu on suusatajate laulupidu peetud lühemal rajal, aga ka üldse ära jäetud. Tänavu lumepuuduse üle keegi kurta ei saanud, üksnes COVID-19 viirus tegi omad korrektuurid ja välisvõistlejaid rajal nappis. See andis eestlastele üle aastate võimaluse võidumaitset nautida. Kuigi Tartu maratoni lastesõite sel talvel Tartu Tähtvere spordipargis polnud, saavad lapsed virtuaalsõidust osa võtta endale sobival ajal ja kohas kuni 14. märtsini. Selle üleskutsega liitus ka Türi lasteaed, kuigi koroonaviirus püüdis siingi oma sõna maksma panna.

* Veebruari algul Paidesse kosuma toodud haigur sai endale mõni aeg hiljem liigikaaslasest seltsilise ning koos võitlesid nad Eesti metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala abil end elule tagasi.

* Tavapäraselt on Türi vallas Eesti Vabariigi aastapäeval olnud ikka jalgsimatkad, kuid tänavu otsustati talvist ilma ära kasutada ja korraldada suusamatk Käomäele. Võimalus matkale minna oli Paidest, Türilt ja Väätsalt. Ühine kohtumispaik oligi nendest punktidest keskmiselt kuue kilomeetri kaugusele jääv Käomägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles