Tõstjad võistlesid Aravetel

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel laupäeval oli Aravetel esimene Mati Kulmu mälestusvõistlus Aravete Kang 2008, kus võistles 30 tõstesportlast üle Eesti.

See oli ka Eesti tõstespordikalendris tänavu esimene võistlus. Mälestusvõistluse korraldasid Eesti professionaalsete rammumeeste ühing ja raskejõustikuklubi Athleticus eesotsas Erik Kuningaga.
Kuningas selgitas, et Mati Kulm oli Aravetelt pärit andekas tõstja, kes nooruses tegi tõstepõrandal häid tulemusi. «Hiljem tegutses ta põhiliselt noortega ja aitas muretseda Aravetele tõstevahendeid,» lisas ta.
Kaaluklassis kuni 69 kilogrammi rebis Mati Kulm omal ajal 105 ja tõukas 130 kilogrammi. Samas kaaluklassis võistelnud tõstjatele oli mälestusvõistlusel selle tulemuse ületamise puhuks rahaline eriauhind. Rekordtulemused jäid seekord püstitamata ja auhind järgmist aastat ootama.
Kuninga hinnangul oli esimese võistluse kohta osalejaid küllalt. «Kahjuks naistõstjaid üleskutsele vaatamata võistlema ei tulnud,» lausus ta. «Järgmine aasta ootame rohkem noori ja lisame kergemaid kaaluklasse.»
Järvamaa klubidest oli võistlustules viis tõstjat, kellest parematena tulid omas kaaluklassis kolmandaks Verner Lepp ja Raimo Kivi tõsteklubist Paide Kang.
Paide Kangi tõstja Rauno Uusleer (pildil) tuli kaaluklassis kuni 77 kg kogusummaga 168 kg viiendaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles