Ärge alluge suukorvistamise katsele

, riigikogu liige EKRE
Copy
Kalle Grünthal.
Kalle Grünthal. Foto: Dmitri Kotjuh

Aastavahetusel oli seoses minu isikuga suurjooneline peavoolu meediakajastus, mida võiks võrrelda olukorraga, kui teise maailmasõja lõpus oleks ameeriklastel õnnestunud tabada Hitler ja paigutada ta New Yorgi suurima turvalisusega Sing Singi vanglasse.

Põhjuseks oli asjaolu, et andmekaitse inspektsioon käskis mul ettekirjutusega lõpetada oktoobris filmitud ja sotsiaalmeedias levinud video avalikusta­mise Paide muusika- ja teatrimaja juhist Martha-Beryl Graubergist. Palusin videos direktoril vastata vaid ühele lihtsale küsimusele: millise seaduse alusel nõutakse minult COVIDi-tõendit ehk juurdepääsu minu delikaatsetele terviseandmetele.

Asi on nimelt selles, et valitsuse korraldus annab ettevõtjale õiguse tõendit küsida, kuid andmekaitse seadus seda ei luba. Nimelt on käpardlik valitsus loonud lihtsalt uskumatu õigusliku olukorra ja Eesti õigusajaloos pretsedenditu juhtumi, kus määrus tühistab kehtiva seaduse. Muide, sellele probleemile on tähelepanu juhtinud juba ka riigikohus ja õiguskantsler just selle video tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles