Terviseamet: nädalaga lisandub 2500 nakatunut

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviiruse vastu saab kaitsesüsti endiselt teha haiglas.
Koroonaviiruse vastu saab kaitsesüsti endiselt teha haiglas. Foto: Marko Saarm

Terviseameti prognoosi kohaselt võib sel nädalal oodata veidi alla 2500 nakatunu, haiglaravi näitaja peaks langema alla 170.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul lisandus eelmisel nädalal umbes 3300 nakatunut ning võrreldes üle-eelmise nädalaga on registreeritud nakatunute arv 35% võrra langenud. „Nakatamiskordaja R on langenud alla 0,8. Sellel nädalal võib oodata veidi alla 350 nakatunu päevas,“ selgitas Sepp ja lisas, et nakatumise mõttes oleme jõudnud rohelisele riskitasemele.

Sepa sõnul on viimase 14 päeva haigestumus langustrendis kõikides maakondades. „Suuremat langus on täheldatud nooremate inimeste seas ca 41%. 60+ vanuses inimeste nakatunute arv langes 28% võrra,“ selgitas Sepp ja lisas, et kõrgeim haigestumus on 30–34-aastaste hulgas.

Koroonaviiruse reoveeuuringu tulemused näitavad jätkuvalt langustrendi. Reoveekaart on valdavalt kollane. Rohelises on Paide, Mõisaküla ja Abja-Paluoja. Kõrgem viirustase on Harjumaal Maardu ja Viimsi-Muuga piirkonnas. Samuti on stabiilselt kõrgem viirustase püsinud Kärdlas ja Pärnus.

Eelmisel nädalal hospitaliseeriti ligi 130 inimest, hospitaliseerimiste arv langes 45% võrra. Haiglaravi vajab pea 190 inimest. Üle 60-aastaste patsientide osakaal moodustab 68% hospitaliseeritute üldarvust, haiglaravi vajavate patsientide keskmine vanus on 74.

Alates maist avaldab Terviseamet COVID-19 statistikat kord nädalas kolmapäeviti koos epidemioloogilise ülevaatega, millele lisatakse ka reoveeuuringu kokkuvõte. „Järgmisest kuust muudetakse ka senist PCR testimise korda, mille kohaselt jäävad PCR testimise prioriteediks riskirühmad,“ selgitas Sepp. Kuivõrd PCR testimise osatähtsus on aja jooksul vähenenud, suletakse maikuust ka HOIA mobiilirakendus, mis teavitas kasutajaid lähikontaktidest viirusekandjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles