Tulbid rändasid järelkärus pealinna kuningapäeva tähistama

Järva Teataja
Copy

17. aprillil korraldas Hollandi suursaatkond Tallinnas Kruiisiterminalis traditsioonilise kuningapäeva vastuvõtu. Et Hollandit tuntakse kui tulbimaad, oli sel puhul neil lilledel eriline ülesanne - muuta üritus kevadiselt pidulikuks ning sündmuse lõppedes kingiti need külalistele.

300 potti õitsvaid ja kohe-kohe õide puhkevaid tulpe liikusid Tallinnasse Kirna mõisast. Mõisapargi külastajatel, kes pikisilmi sealsete tulbiväljade õidepuhkemist ootavad, ei maksa muretseda - peenrad ei jäänud kuningapäeva vastuvõtu eel hõredemaks vaid neid ajatatigi pottides pealinnas toimunud ürituse tarbeks. Mõisapargis tuleb tulbipeenarde õide puhkemist aga veel ligi kuu jagu oodata.

Hollandi suursaatkonnaga seob Kirna mõisa juba varasem koostöö. Nimelt kinkis saatkond mõisale eelmise aasta sügisel 3000 valge tulbisordi "Eesti 100" sibulat, mille saatkonna töötajad eesotsas suursaadik Özlem Canel´iga mulda pistsid. Lumivalgete õitega peenart saavad huvilised umbes kuu aja pärast ka mõisapargis uudistada, lisaks tulevad sügisese istutamistalgute tulemust kohapeale uurima ka saatkonna töötajad ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles