Paide-Türi rahvajooks peibutab odavusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

7. oktoobril stardib jooksurahvas juba 31. Paide-Türi rahvajooksule. Tänavu on rahvajooks ühtlasi uue rahvaspordisarja «Eesti linnajooksud» kuues ja viimane osavõistlus, mis põhjustab muudatusi.

Rahvajooksu projektijuht Urmas Jõgi ütlust mööda ongi osaliselt just selle sarja tõttu alanud rahvajooksule kirjapanek tavapärase augusti asemel juba mais. «Sarja esimesed jooksud on juba kevadel ja see annab ka meile lootus, et vahest on ka rahvajooksule osalejaid juurde tulemas,» selgitas ta.


Eilseks oli soodsat võimalust kasutanud ligi 250 inimest, Jõgi ennustas, et viimastel päevadel peaks tulema lisa. Neljapäevani ongi kõige soodsam võimalus end kirja panna.
Jõgi täpsustas, et mais on lastejooksudele kirjapanek tasuta, õpilastele ja pensionäridele maksab kolm ja täiskasvanutele seitse eurot.


Vältimaks varianti, kus jooksjate põhimass paneb end kirja jooksupäeval, on näiteks täiskasvanute jooksumaks mais ligi neli korda väiksem kui jooksupäeval. Aasta tagasi oli täiskasvanute odavaim jooksumaks mäletatavasti üheksa eurot.


Järgmised, juba pisut kallimad hinnad kehtivad juuni algusest septembri keskpaigani ja viimane eelkirjapanek kestab 17. septembritst 5. oktoobrini.
Ühtsesse sarja kuulumise kõige tähtsamaks tulemiks pidas Jõgi suuremat reklaami. «Sarja kuulumisega astusime edasi suure sammu maakondikust jooksust tõelise vabariikliku jooksuni,» sõnas ta.
Täpsemat teavet rahvajooksu kohta saab aadressilt www.rahvajooks.ee. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles