Riik eelistab kodulähedast põhikooli

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Küttis
Kalle Küttis Foto: Liis Treimann / Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis ei pea gümnaasiumiastme iga hinna eest säilitamist õigeks, eriti kui seetõttu suletakse nooremaid kooliastmeid. Selgitamist vajab ka õpetajate uus palgasüsteem.

Kes siis edaspidi otsustab, kui palju õpetaja palka saab?


Praegu riigis kokku lepitud palgakorraldus oleks kooli otsustada. Iga kool on omanäoline ja peaks ise määrama komponendid, mida tulemuslikkuse arvestamise juures hinnata.
Töötasustamise põhimõtete muutmine on suunatud laiemalt organisatsioonikultuuri muutmisele. See eeldab oskuslikku juhtimist ja koolides paljuski puuduvat tunnustamise ja edutamise süsteemi.


Seda 20protsendist nn motivatsiooni- või tulemusraha ei jaotata siiski direktori suva järgi. Põhimõtted peavad olema koolis väljendatud selgel sõnal. Palgakorra väljatöötamisest võtavad lisaks juhtkonnale osa ka õpetajad, hoolekogu ja kohalik omavalitsus.
.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles