Kultuurikeskus sai tantsu täis

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile oli Paide kultuurikeskuses Eesti populaarseima ja suurima osalejate arvuga tantsufestivali «Koolitants 2013» Järva maakonna voor.

Juba eile pärastlõunal oli kultuurikeskus siginat-saginat täis, sest peaproovi eel oli tarvis veel kostüüme proovida ning et laval täiuslikud välja näha, sättida pähe uhked soengud ja teha lavagrimmigi.

Järva Teataja fotograaf tabas hetke, kui peaprooviks valmistusid Türi tüdrukud Demi Pajuman, Kelly Ruul, Kelly-Lizette Lõhmus, Keity Morov, Heili Aavola ja Maarja Margaret Miller tantsutrupist Street Funkerz. Õpetussõnu jagas neile juhendaja Enriko Pedaksalu.

Maakondlike tantsupäevade järel selguvad trupid, kes neljas piirkonnavoorus tantsivad lõppvõistlusele pääsu nimel. Edasipääsejad valib välja kolmeliikmeline žürii.

«Järvamaa teeb eriliseks tõsiasi, et neljandik tantsijatest on poisid. Teistes maakondades on poiste osa väiksem,» ütles festivali projektijuht Ann-Marii Reiväli.

Festivalil «Koolitants 2013» on kolm etappi: 15 maakonnavooru, neli piirkonnavooru ning finaal 6. ja 7. aprillil Salme kultuurikeskuses. Piirkonnavooru pääsejad selguvad 25. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles