Ventilatsioonimüra häirib elanikke

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Terviseameti Põhja talitusele esitati eelmisel aastal füüsikaliste ohutegurite kohta 57 kaebust. Neist enim ehk 46 oli seotud müraga.

Järvamaalt esitati 2012. aastal kaks mürakaebust ja  jätkus ühe 2011. aasta kaebuse menetlus koos Põhja talituse vaneminspektoriga.

Terviseameti järelevalve tulemustest selgub, et endiselt on menetluses kaebus, mille kohaselt tekib Koigi vallas asuva puitparketitehase Naturholz OÜ tootmises ülerõhust ventiilide müra. Ettevõtte esitatud dokumentide järgi territooriumil müraületust ei esine, kuid terviseamet palus ettevõttel siiski oma territooriumil müra vähendamiseks meetmekava esitada.

Ettevõte pole aga aasta alguse seisuga seda teinud ja korduvpäringutele vastanud. Terviseameti teatel on tegu probleemse ettevõttega, millega tegelevad nii keskkonnainspektsioon, tööinspektsioon  kui ka teised riigiasutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles