Suur kiredraama jõuab Paidesse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gabriela Liivamägi

Rakvere teater toob esmaspäeval, 13. oktoobril Paidesse ühe oma viimaste aastate populaarseima lavastuse – Aleksandr Ostrovski draama «Kaasavaratu».

Nagu klassikale kohane, pulbitsevad «Kaasavaratus» suured kired. Lavastaja Eili Neuhaus, kelle käe all on valminud mitmed klassikaliste suurteoste uustõlgendused on öelnud, et see on lugu suurest armastusest. Ja kui väike on nende inimeste maailm, kes iseenda ninaotsast kaugemale ei näe.

Loo keskmes on klassikaline armastuskolmnurk – kaks meest ja üks naine. Avara hingega ja suursugune Larissa, ilus ja kuldse südamega, aga vaene ja kaasavaratu tütarlaps, kelle ema talle kõigest hingest kosilast püüab leida. Ja leiabki – väiklase olemisega ametniku, kes tütarlapse kaunidusest võlutud ning kelle rahakotilgi on kaalu. Siis aga naaseb seltskonda teine mees. Mees, kellele kuulub Larissa süda. Kaalukausile jäävad armastus ja raha.

Rakvere teatri publik valis «Kaasavaratu» teatri 72. hooaja parimaks lavastuseks ning lavastaja Eili Neuhaus pälvis samal aastal parima lavastaja kolleegipreemia.

Mängivad Anneli Rahkema, Üllar Saaremäe, Velvo Väli, Ülle Lichtfeldt, Mait Joorits, Eduard Salmistu, Erni Kask, Peeter Rästas ja Tarvo Sõmer ning Jõhvi teater Tuuleveski näitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles