Akustiline festival esitleb kodumaiseid staare

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Reim.
Janno Reim. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Puiatus asuvas Vana-Veski puhketalus peeatv akustilise muusika festival Acoussion Live toob juba sel laupäeval Paide külje alla hulga armastatud kodumaiseid muusikuid, kes pakuvad kuulajaile akustilise muusika elamust.

Teist aastat aset leidev festival avab väravad kell 11 ning kogu päev on sisustatud erinevate artistide päris akustiliste ja veidi vähem akustiliste kavadega. Festivali avaesineja on aga hoopis kaasaja filosoof Kalev Rajangu, kes teeb huvitava ettekande muusika teemadel.

Festivalil astuvad üles Frankie Animal, Mari Jürjens (varem Pokinen), Kristjan Üksküla, Silver Sepp, Mauno Meesit, Levski, Janno Reim (Super Hot Cosmos Blues Band), Robin Juhkental, Ziggy Wild, Alise Joste (Läti), EIXD ning WhoKris?.

Pärast südaööd jätjub pidu Jon Mikiveri (Elephants From Neptune) ja Liisi Voolaidi plaadikeerutamise saatel. Omanäoline on Acoussion Live ka selle poolest, et artistid astuvad üles ootamatult improviseeritud lavadel ehk teisisõnu seal, kus parasjagu juhtub.

Idee autor ja peakorraldaja Tarmo Sikk ütles, et eelmise aasta nii-öelda proovifestival sai sedavõrd hea tagasiside, et näis justkui vastutustundetu seda mitte traditsiooniks kujundada. «Külastajaid võõrustame tänavu mõnevõrra enam ja artistid saavad olema mullusest nimekamad, kuid kontseptsioon jääb endiseks – ehe muusika, ootamatud esinemispaigad, intiimne õhkkond,» selgitas ta.

Siku teada ootavad festivali suure põnevusega ka artistid ise. «On selge, et akustiline muusika töötab vabas looduses maheda atmosfääriga kohas väga hästi. Heli timmitake parajaks ning esinejaterivi lubab mitut päris erinevat meelereisi,» kommenteeris Paidest pärit Janno Reim. «Ma tegelikult ise mõtlengi sellele festarile pigem niipidi, et lähen hea õhu kätte head seltskonda nautima. Taustaks mängitakse elavat muusikat. Kuskil vahepeal teen ise ka ühe seti. Kui tahan, siis tantsin. Imeline!»

Pileteid Acoussion Live´ile saab lunastada läbi veebilehtede, näiteks muusikafestival.ee kaudu. Korraldajad soovitavad festivalipääsme osta eelmüügist, sest alles on veidi vähem kui sada piletit ning kohapeal tuleks kukrut juba veidi rohkem kergendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles