Laenutatud kirjanduse saab jätta lillelisse tagastuskasti

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Türi raamatukogu

Koos kevadega saabus Türi raamatukokku kevadiselt lilleline raamatute tagastuskast. Nüüdsest saavad lugejad tagastada raamatuid ka siis, kui asutus on suletud. Selleks tuleb laenutatud raamatud lihtsalt panna tagastuskasti, kust raamatukoguhoidja need hommikul välja vôtab ja registreerib.

Peale selle annab raamatukogu tasuta ära mahakantud, kuid kasutuskõlblikke raamatuid. "Valikus on nii eestikeelset ilu- ja teatmekirjandust kui ka võõrkeelset kirjandust," täpsustas juhataja Astrid Karpender.

Raamatukogu üleskutsele tulla vabatahtlikuna appi nii perehommikuid korraldama kui ka oskusteavet jagama vastas tosin huvilist. Astrid Karpenderi sõnul on need toredate mõtetega tegusad inimesed leidnud sobiva rakenduse ja mõlemad osapooled on koostööga rahul.

Möödunud kuu lõpus sai Türi raamatukogus kokku raamatusõprade klubi, 11 raamatusõpra, kes rääkisid raamatutest ja tegid plaane edaspidiseks. Huvilised on oodatud nendega liituma. Lisaks käivad Türi raamatukogus lapsi abistamas lugemiskoerad, pakutakse arvutikoolitust ja toimib koduteenindus.

"Püüame lisategevustega murda arusaama raamatukogust kui ainult raamatute laenutamise kohast. Julgustame inimesi tegelema elukestva õppega ning pakume palju muud huvitavat ja arendavat," ütles Karpender. "On suur rõõm, et tahetakse meie tegemistes kaasa lüüa."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles