Viimane kiirendus: vastu eramaja põrutanud mersujuht vajutas enne õnnetust gaasipedaali põhja

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Laupäeva varahommikul kell 5.37 sai häirekeskus teate, et Türil Tolli tänaval on auto vastu eramaja seina sõitnud ja põlema süttinud.

 

Paide politseijaoskonna menetlusteenistuse väärtoemenetleja Ragne Tusis ütles, et õnnetus juhtus ebaõigelt valitud sõidukiiruse ja valede sõiduvõtete tõttu. „Paide tänavalt tulnud sõiduauto Mercedes-Benz keeras varahommikul Tolli tänavale ning autos olnud kaassõitja ütlust mööda asus kiirendama,” avaldas ta. „Ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu kaotas autojuht aga sõiduki üle kontrolli ja sõitis vastu eramaja seina.”

Autos viibis õnnetuse hetkel juht ja kaks kaasreisijat. Juhil tuvastati õnnetuspaigal lubatud alkoholi piirmäära ületamine.

Autojuht, 25aastane Kevin on politseinikele varasem tuttav. Noormehe paturegistris on hulk erinevaid liiklusalaseid rikkumisi.

Kevin sõitis puruks talle endale kuuluva sõiduauto. Varalise kahjuga liiklusõnnetuse tekitamise ja lubatud alkoholi piirmäära ületamise eest on ette nähtud rahatrahv. Lisakaristusena saab juhilt ära võtta ka juhtimisõiguse.

Ragne Tusis sõnul on sõiduautoga vastu maja sõitmised Järvamaal harvad, kuid selliseid liiklusõnnetusi on juhtunud ka varasemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles