Motopolitseinikud võtsid kevadpealinna oma kontrolli alla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

„Kuulge, te panite aasta aega tagasi mind siinsamas puhuma. Jajah, ma mäletan,” nõnda võttis üks meesterahvas laupäeva hommikul vastu tema kainust kontrollinud Lääne prefektuuri motopolitseinik Priit Pauluse.

 

Laupäeva varahommikul lillelaadale kiirustav autojuht oligi täiesti kaine ning nii tema kui lähedaste rahustuseks võib öelda, et ka tema mäluga on kõik korras. Sama situatsioon kordus täpselt aasta aega tagasi ehk lillelaada-laupäeval, täpselt samas kohas (hommikul Türi linna sissesõidul) ja täpselt samade motopolitseinike osalusel (Priit Paulus ja Vaiko Kivi).

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Lääne prefektuuris on endiselt neli motopolitseinikku, kes jagavad omavahel kahte mootorratast ning teevad nendega tööd kogu prefektuuri tööalas ehk kuues maakonnas. Järvamaale satuvad mootorratastega sõitvad korrakaitsjad Paide politseinike palvel ning seda juhtub Vaiko Kivi sõnul keskmiselt korra kuus. Tavaliselt tullakse autojuhtide liikluskäitumis kontrollima.

Seda juttu sealsamas Türi äärelinnas aga ei jagu kauaks. Meeste plaanist minna hommikuse puhutamise järel Türi-Arkma teele kiirust kontrollima ei tulnud, vähemalt mitte ennelõunal, suurt midagi välja. Ühel hetkel sahises raadiovastuvõtja ja teavitas Türi ja Paide vahel liiklevast võimalikust joobes juhist.

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Tsikkel käima, kiiver pähe, visiir alla ning juba sukelduvad mehed lillelaadaaegsesse tihedasse liiklusvoogu. Mõnikümmend meetrit linnakiirusel, seejärel vilkurid-sireenid tööle ja kaherattalised kaovad vaateväljalt hetkega.

MOTOPOLITSEINIKUD

Motopolitseinike hooaeg algab kõige varem aprilli lõpus ja saab läbi üldjuhul oktoobri alguses. Kõik oleneb ilmadest. Ühe Lääne prefektuuri politseimootorratta peale koguneb kevad- ja suvekuude peale keskmiselt 12 000 – 15 000 kilomeetrit. Mai alguses alanud hooajal on Piirt Paulusel ja Vaiko Kivil tsiklikilomeetreid kogunenud ca 1000 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles