Järvamaa lapsed unistavad ka pilvel või Kuul elamisest

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järvamaa Eesti Südamaa

Tänavusel arvamusfestivali laste tulevikulugude kogumises osales 232 Järvamaa koolide algklassiõpilast, neid juhendas 20 õpetajat. Järvamaa laste tulevikukodu lugusid koguti juba neljandat korda. Kolmel eelmisel aastal on kirja pandud 816 tulevikukodu unistust, seekord on lugusid 1048.

Lugusid kogunud Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Viilupi sõnul on vahva lugeda, kuidas osa lapsi tahab luua kodu Eestisse või lausa oma sünnikoha lähedusse ja töötada tuletõrjuja, hobusekasvataja või müüjana. „Mõned tahavad suurena elada Lõuna-Ameerikas, Inglismaal või lausa pilve või Kuu peal. Unistatakse tööst arhitekti, moedisaineri, programmeerija või hoopiski räpparina. Samas pea kõik tahavad ka lihtsaid asju, et neil on tulevikus lapsed ja koduloomad. Näiteks Paides nähakse mõnekümne aasta pärast kasutuses hõljukautosid, siin asub üks parimaid ülikoole, elavad ainult head inimesed ning rõõmsad pered ja töökohad on kodule lähedal“, tutvustas Viilup laste kirjapandut.

Laste unistusi tulevikukodust saab lugeda ja näha arvamusfestivali ajal Paide Vallimäel ja festivali alal, virtuaalne näitus on vaadata Järvamaa Eesti Südamaa Facebooki lehel. Kõiki osalejaid ja nende juhendajaid tänasid Järva maavanem Alo Aasma  ja festivali korraldusmeeskond arvamusfestivali tänukirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles