Teie pilet võitis!

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem lasi Helle Kallau hommikul tööle tulles lotomasinast ka endale ühe pileti. Teeb seda mõnikord nüüdki, ent harvem. «Kui võitsin, oli kohe selline mõnus tunne sees ja salamisi lootsin, et ehk on siis piletiostjatel ka õnnelik päev tulemas,» ütleb ta.
Varem lasi Helle Kallau hommikul tööle tulles lotomasinast ka endale ühe pileti. Teeb seda mõnikord nüüdki, ent harvem. «Kui võitsin, oli kohe selline mõnus tunne sees ja salamisi lootsin, et ehk on siis piletiostjatel ka õnnelik päev tulemas,» ütleb ta. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Jaanuaris võitis üks õnnelik järvalane Koeru Konsumist ostetud Bingo Loto piletiga täismängus ligi 19 000 eurot, aprilli lõpus naeratas õnn Järva-Jaani poest pileti ostnule, kes sai 35 037,98 euro jagu rikkamaks.

«Jah, olen aastate jooksul näinud küll neid, kes on võitnud suure summa. Tean neid nägu- ja nimepidi, aga kes nad on, seda ma küll ei ütle!» tunnistab 24 aastat Paides lotopileteid müünud Helle Kallau naerdes.
Kallau töökoht asub Paides linnavalitsuse majast üle tee asuvas valges tornikujulises kioskis. Kitsuke küll, aga parasjagu nii suur, et mahutab ära Kallau, lotopileteid väljastava kassaterminali ja veel üht-teist. Isegi kioskisse trüginud ajakirjanik mahub nurka madalale järile istuma.
«Mõtle, jah, varsti saab veerand sajandit! Olen juba nii kaua lotopileteid müünud,» mõtiskleb Kallau endamisi.
Õnnepiletite müüjaks sattus ta pärast seda, kui omal ajal hoiupangas töö umber korraldati. Koju krapsakas naine istuma jääda ei tahtnud, seepärast haaras järgmisest leivateenimisvõimalusest kohe kinni.
Esialgu müüs pileteid vana kaubamaja ette pargitud autost. Sättis aga piletid akna peale ritta ja äri muudkui õitses – auto juures vonkles tihti pikk järjekord.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles