Niiske vili pärsib kuivati tööd

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja kuivatada võtab tänavu tavalisest rohkem aega. Vilja kuivust testib Aravete Agro juhatuse liige Lembit Savila.
Vilja kuivatada võtab tänavu tavalisest rohkem aega. Vilja kuivust testib Aravete Agro juhatuse liige Lembit Savila. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavusel vihmasel suvel saavad põllult saagi paremini kätte teraviljakasvatajad, kelle kuivatid on suurema jõudlusega, sest pole aega oodata viljapea kuivamist.

Maakonna ühe suurema viljakasvataja Estonia OÜ juht Ain Aasa ja Aravete Agro OÜ esindaja Leonid Linkov olid seda meelt, et tänavu tuleb vilja koristades arvestada lisaks ilmale kuivatite läbilaskevõimet. «Ilm võib ju lõikuseks heagi olla, kui aga kuivatid on vilja täis, siis pole teha midagi muud, kui oodata,» põhjendas Linkov.
Aasa selgitas, et ilmad sunnivad vilja lõikama siis, kui ei saja, mistõttu pole aega oodata viljapea kuivamist. Nii läheb tavalisest niiskema vilja kuivatus oluliselt kallimaks, kuid palju suurem mure on, et kuivatid on täis ega jõua töötada nii kiiresti kui tarvis. «Põllult tulevat vilja ei saa ladustada, seda tuleb ikka kohe kuivatama hakata,» lisas Aasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles