Lapsed riskivad jäise suplusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääauk Türi tehisjärves
Jääauk Türi tehisjärves Foto: Andrus Eesmaa

Türi tehisjärves talisuplust harrastavad inimesed said hiljuti ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui selgus, et jääauk, mida nemad kasutavad ujumiseks, on äratanud huvi laste seas.

Nimelt on tulnud avalikuks, et aeg-ajalt tegelevad lapsed seal ohtliku harrastusega: hüppavad üle poolteist meetrit laia jääaugu. On vaid aja küsimus, mil mõni hulljulge vääratab ja end jääkülmast veest leiab.

Väidetavalt on nad oma julgustükke ka filminud ja video Youtube’i keskkonda üles riputanud.

Jääaugus suplemas käiv Türi perearst Piia Tamm ütles, et teave sellest, et koolilapsed järve ääres ekstreemse hobiga tegelevad, jõudis tema kõrvu valla lastekaitsespetsialistilt, kellele omakorda rääkisid asjast linlased.

Harrastussuplejad on Tamme selgitusel pööranud tähelepanu asjaolule, et jääauk oleks märgistatud ja paigaldanud ümber nöörtõkkeid. «Kahjuks ei püsinud nöörid seal pikka aega, ilmselt jäid kellelegi ette,» lausus ta. «Eelmisel aastal tegime piirdeseina jääplokkidest. Seegi lammutati suhteliselt kärmelt ära.»

Uued nöörtõkked paigaldati jääaugu ümber üleeile pärastlõunal. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles