Paides ja Türil meenutatakse küüditatuid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna meenutatakse Paides ja Türil 14. juunil 1941. aastal küüditatud inimesi. Paides süüdatakse kell 12 küünlad Murtud Rukkilille mälestusmärgi juures.
Seejärel on kõik oodatud Paide raekotta, kus kell 13 linastub Andres Söödi dokumentaalfilm «Ajapikku unustatakse meie nimed», mis jutustab Paidest küüditatud inimestest ja nende saatusest.

Türil on kell 12 mälestusüritus Kesklinna kalmistul. Vallavalitsuse kultuuri ja välissuhete spetsialist Katrin Soomets lausus, et juuniküüditatute mälestuseks süütavad küünlaid ja asetavad lilli Türi valla esindajad, Memento Järvamaa ühenduse liikmed, Kaitseliidu Türi malevkonna ja Noorte Kotkaste Järva maleva esindajad. Osalevad Türi muusikakooli flöödiõpilased ja mälestuspalve peab EELK Järva praostkonna vikaarõpetaja Andres Tšumakov.
Teisipäeval kell 19 on Türi Püha Martini kirikus juuniküüditamise mälestuskontsert «Me ei näinud teda enam kunagi». (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles