Järvalane pakkus välja võidusõna

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvalane Rahuleid Välling oli üks 13st, kes pakkus välja sõnavõistluse võidusõna "nuhvel". Auhinda annab talle üle Eesti keele instituudi direktor Urmas Sutrop.
Järvalane Rahuleid Välling oli üks 13st, kes pakkus välja sõnavõistluse võidusõna "nuhvel". Auhinda annab talle üle Eesti keele instituudi direktor Urmas Sutrop. Foto: Euroopa Komisjoni Esindus Eestis

Euroopa komisjoni Eesti esinduse, Eesti Keele Instituudi ja ajalehe Postimees koostöös korraldatud sõnavõistluse võitis "nuhvel". 

Kokku võttis sõnavõistlustest osa 850 inimest, kes kokku esitasid ligi 3000 sõnapakkumist. Võistluse üldvõitjaks valiti sõna „nuhvel“, mis tähistab nutitelefoni ja tahvelarvuti omadusi ühendavat seadet. Selle sõna pakkus kokku välja 13 inimest, nende hulgas ka järvalane Rahuleid Välling. 

Kõigi 13 esitaja vahel loositakse välja peaauhind, milleks on tahvelarvuti iPad. Selle sai Ivar Lepmets. 

Sõnale "streamline" pakkus 11 inimest vaste sujundama, mis žürii hinnangul sobib kasutamiseks paljudes eri kontekstides, nagu ka inglise streamline. Üks sobiva vaste pakkujatest oli ka paidelane Robert Reisman.

Vaata kõiki võidukaid sõnu ja nende esitajaid siit 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles