Aasta naine julgeb külas kohvikut pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinevere küla elanik Merike Laansalu avas eramuks ümber ehitatud endise meierei alumisel korrusel Koorejaama kohviku. Selle eest tunnustas Aravete kultuuri- ja huviselts teda aasta naise tiitliga, kohvik Koorejaam oli konkursi «Järvamaa aasta tegu 2010» nominent.
Reinevere küla elanik Merike Laansalu avas eramuks ümber ehitatud endise meierei alumisel korrusel Koorejaama kohviku. Selle eest tunnustas Aravete kultuuri- ja huviselts teda aasta naise tiitliga, kohvik Koorejaam oli konkursi «Järvamaa aasta tegu 2010» nominent. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ambla valla aasta naine Merike Laansalu avas alla 70 elanikuga Reinevere külas kohviku, on viie kuu jooksul katnud mitukümmend pidulauda ja tahab pereõhtutele põnevaid külalisi kutsuda.

Endise Reinevere koorejaama tühjalt seisnud hoone ostsid Merike Laansalu ja Mart Kont 2005. aastal endale koduks. Kõik see, mis maakividest müüride vahele jäi, tuli uuesti üles ehitada.


Tööde käigus vaatas Laansalu maja ebamõistlikult suurt esikut ja tuli hulljulgele mõttele: mis oleks, kui avaks seal kohviku. «Käisin siis Tallinnas tööl ja sõidukulu oli suur, mõtlesin, et küll oleks mugav tulla trepist alla tööle, ainus transpordikulu oleks sussitallad,» meenutas ta.
Eelmise aasta 7. septembril oli kohvikus Koorejaam esimene tööpäev.


Ümberkaudne rahvas avastas Koorejaama kohviku Laansalu ütlust mööda kaks kuud hiljem, novembri keskel. Detsembris oli Koorejaamas peaaegu igal õhtul mõne kollektiivi jõulupidu, nii et tavakülastajatele tuli kohvik sulgeda.

TEAVE
Koorejaama kohvik on Ambla valla ainus eraettevõtlik söögikoht. Piirkonna inimesed pidasid kohviku avamist nii oluliseks, et sellest sai konkursi «Järvamaa aasta tegu 2010» üks nominent.
MTÜ Aravete Kultuuri- ja Huviselts tunnustas Merike Laansalu 2010. aasta naise tiitliga, sest Koorejaama kohviku avamine muutis aktiivsemaks külaelu ja valla elu tervikuna ning on eeskujuks kõigile, kes väikestes maakohtades ettevõtlust arendada plaanivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles