Riigigümnaasiumi direktor armastab unistada

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Reitav
Urmo Reitav Foto: Anna Aurelia Minev

Paide riigigümnaasiumi direktoriks saab Urmo Reitav, kes on praegu Viljandi hariduse arengufondi juhataja ning Viljandi Kesklinna kooli ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli ühiskonnaõpetuse õpetaja.

Urmo Reitav on haridusteaduste magister. Ta on teinud noorsootööd ja tegutsenud koolitajana, ta on töötanud nii üldharidus-, kõrgharidus- kui ka täiskasvanuhariduse valdkonnas, tal on ka väljaspool Eestit töötamise kogemus. 

Urmo Reitav ütles, et ta  inimene, kes usub visioonidesse ja armastab unistada – vastasel juhul pole võimalik saavutada soovitut. „Riigigümnaasium on teadmuskeskus, kus noor saab hariduse, mis annab head eeldused edasisteks õpinguteks ja elus toimetulekuks. Mõlema saavutamine ja nende koostoime ongi koolijuhi peamine proovikivi kooli arendamise ja kestlikkuse tagamise kõrval,“ lausus ta.

Koolijuhi valimiskomisjoni esimehe, ministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummali selgitusel eristus Urmo Reitav teistest kandidaatidest rikkalike kogemuste ja noorsootöö tundmise poolest. „Urmol on selge visioon, kuidas luua riigigümnaasiumi kogukonda kaasates ja õppijakeskseks kujundades. See annab kindluse, et õppeasutusest kujuneb maakonna gümnaasiumihariduse lipulaev,“ ütles Trummal.

Paide riigigümnaasiumi direktori konkursis osales kaheksa kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles