Türi pitsakuninga impeerium mureneb: 10 000 pitsat paari kuuga ja nüüd...

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuaris kirjutasime, et Türi peatänava ääres avati uus toidukoht- pitsasid ja pastasid pakkuv Pizzaria. 

Aeg, mil koha peremees Kaido Lepik vorpis klientide ülisuurele huvile vastu tulles pitsasid valmistada ja müüa parematel päevadel oma sadakond (ca 10 000 pitsat läks poole aastaga müügiks), sai paari kuuga lõpu. "Üldjoontes on asi olnud päris stabiilne, kuigi, jah, pitsamüügis on asi tagasi tõmmanud ja seda nii oma kolm korda," nentis ta. 

Sellest nädalast ei paku Lepik klientidele enam vaid tervikpitsasid, vaid müüb eraldi ka pitsalõike. Vaata videot.

Üheks suurimaks pitsamüügi vähenemise põhjuseks peab Kaido Lepik Säästumarketi mini-Rimiks muutmise. Nimelt müüvad Rimid samuti pitsasid ning olemas on ka lõigukaupa ostmise võimalus ning pitsaostmisvõimalust kasutavad kevadpealinlased agaralt. 

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Pats tunnistas, et pitsamüük on tõesti olnud Paide ja Türi mini-Rimi kauplustes edukas. “Möödunud kuu kõikide mini-Rimi kaupluste pitsamüükide keskmisest on nende kaupluste pitsamüük üle. Rõõm on ka selle üle, et müük on hoidnud ühtlaselt stabiilset taset. Oma regioonis on Türi Rimi tihtilugu pitsamüügis esikolmikus,“ lisas ta.

Pats tõi näiteks, et möödunud kuul müüdi Paide Rimis pea 150 ja Türil ligi 200 kg pitsat. „Rimi pitsa on üle Eesti tuntud headusega varemgi silma paistnud, näiteks valis ajakirjandus mõni aasta tagasi just Rimi pitsa poepitsadest parimaks,“ sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles