Paide vallitornis avatakse uus näitus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vallitorn
Paide vallitorn Foto: Kristo Kivisoo/Järva Teataja

6. aprillil kell 14 avatakse Paide vallitornis näitus "Metsaülikool 50 aastat noor!" Kanada metsas toimuvast ainulaadsest fenomenist. Näituse avamisest võtab osa ka näituse koostaja Torontos elav eestlanna Inga Eichenbaum. Näitus on olnud varem Tallinnas ja Tartus.

 

Metsaülikool on tegutsenud Kanadas Muskoka järvistus alates 1967. aastast ja on üks laiemat tutvustamist vääriv koostöösild kodu- ja väliseesti vahel. Rändnäitus tutvustab selle tegevust läbi senise 50 tegevusaasta, samuti selle tegevust tänapäeval ja plaane tulevikuks. MÜ on olnud katkematult kestev suvine õppelaager eestlastele Kanadas, kuhu esimesel võimalusel hakati kutsuma ka lektoreid ja huviringide juhatajaid Eestist. Kõige olulisem osa Kanada MÜ-del on alati olnud eesti keele säilitamine, õpetamine ja suhtlus keelekümbluskeskkonnas. Kotkajärve MÜst on alguse saanud mitmed sarnased ettevõtmised (nt Eestis, Rootsis, Austraalias, USAs). MÜ tegevus on aidanud välismaailmal mõista Eestis toimunut ja seeläbi ehitada tugevat silda kodu- ja väliseesti kultuurikogukondade vahel.

Kakskeelse /eesti, inglise/ rändnäituse eesmärk on tähistada ja tutvustada Metsaülikooli tegevust üle maailma selle 50ndal juubeliaastal. Näitus koosneb nii seinapaneelide (18 tk) kui ka arhiivimaterjalide väljapanekutest, mis kirjeldavad ning illustreerivad asutamist ja selle ainulaadse õppelaagri saavutusi. Näitus oli Torontos 1. aprillist kuni 31.augustini 2017 Tartu College`is, kust liikus rändnäitus koostöös Kääriku MÜga edasi Eestisse. Ühtlasi on näitus juubelikingituseks Eesti Vabariigile.

Näitusest!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles