Eesti suurim jooksusari ootab registreerima

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Märtsi lõpuni saab end kirja panna Eesti suurimale jooksusarjale. Sel aastal kuulub Selver Eesti linnajooksude sarja üheksa jooksusündmust, viimase etapina ka 7. oktoobril Viking Window Paide-Türi rahvajooks.

 

Linnajooksude sarjas on 2018. aastal kavas mõned uuendused, mis teevad sarja mitmekesisemaks ja osaluse hõlpsamaks ka neile, kellele maratoni läbimine üle jõu käiks. Korraldajate eesmärk on Eesti 100. sünnipäeva puhul liikuma panna üle 50 000 harrastaja.

Linnajooksude kestel selgitatakse välja paremusjärjestus 100+ rajal. 100+ arvestuses tuleb koguda vabalt valitud osavõistlustel kokku 100 või enam kilomeetrit. Kuivõrd linnajooksude sarja kuulub nüüdsest üheksa jooksuvõistlust, muutub ka 100 kilomeetri kogumine sarjas kergemaks. Osaledes kõigi üheksa võistluse pikimatel distantsidel on võimalik aasta jooksul läbida maksimaalselt 182 km, mis on peaaegu kaks korda suurem number, kui 100+ rajal arvesse minemiseks tarvis.

Eesti suurimale jooksusarjale kirjapanek kestab 31. märtsini.  (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles