U19 neidude võrkpallikoondis peab EM-valiksarja kohtumisi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall
Võrkpall Foto: Internet.

U19 neidude võrkpalli rahvuskoondis alustab Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri pileti jahti valiksarja teisest ringist. Lisaks võõrustajatele ja Eestile kuuluvad D-alagruppi Bulgaaria ja Šveits. Mängud peetakse 26.-28. aprillini Kreekas Volose linnas.

 

U19 vanuseklassi neidude valiksari on seejuures ainus, kus peeti ka esimese ringi turniir. Eestlannad seal aga mängima ei pidanud ja pääsesid otse teise ringi. Teise ringi seitse alagrupivõitjat jõuavad otse septembri alguses Albaanias mängitavale finaalturniirile, teise koha omanikud ja parim kolmanda koha võistkond jätkavad kahes neljaliikmelises alagrupis juuni lõpus-juuli alguses kolmanda ringi turniiril. Kolmandast valikringist saab edasi mõlema kvarteti kaks paremat.

Eesti koondise peatreener Riina Ernits sai koondisega tiheda kalendri tõttu enne turniiri koos treenida vaid kaks päeva. Kreekasse minnakse teadmisega, et vastased on kõrgest klassist ja kergelt ei tule midagi. „Eelmisel EMil sai Bulgaaria 10. ja Kreeka 12. koha, see ütleb nende taseme kohta päris palju. Šveits oli 28. ja meie 29. Bulgaaria on kindlasti nelikust kõige tugevam, Kreeka hetke tase selgub kohapeal. Samas Kreeka ise küsis korraldusõigust ja eks selleks peab neilgi korralik tase olema, muidu poleks nad seda turniiri koju tahtnud,“ rääkis Ernits alagrupi favoriitide kohta.

Eestlased peavad esimese kohtumise favoriit Bulgaariaga ja saavad seetõttu teisi naiskondi rohkem uurida.

Eesti koondise peatreener Riina Ernits sai koondisega tiheda kalendri tõttu enne turniiri koos treenida vaid kaks päeva.

„Ikka tahaks edasipääsu püüda. Meie koondise tuumik on algusest peale olnud üsna sama ja EMi oleme igal aastal kõige olulisemaks turniiriks pidanud. Katsetada saab mujal,“ sõnas peatreener ja lisas, et ka mõned vigastused on naiskonda hiljuti räsinud. Kõigi mänguline vorm naiskonna hetkeseis selgub seega kohapeal. Juhendaja sõnul on selle koondise puhul üheks võtmeküsimuseks see, kuivõrd emotsionaalsed suudetakse väljakul olla. „Kui tüdrukud suudavad oma emotsioonid üles leida, siis võib kõike juhtuda. Mänguliselt on tüdrukud arenenud küll, kes esiliigas, kes meistriliigas, mängukvaliteet on kindlasti paranenud,“ lisas Ernits.

EM-valikturniirile sõitev koondis: Siiri Mari Sikk, Katariina Vengerfeldt, Triin Liivaru, Marcella Raud, Maria Säästla, Jade Šadeiko (Säreveres pärit Šadeikode kergejõustikuperekonna noorim võsu), Kädi Peterson, Nathalie Anett Haidla, Johanna Maar, Emma-Marie Nõmm, Karolin Prõhid, Kertu Kollo. Peatreener on Riina Ernits, abitreener Kardo Kõresaar, mänedžer Henn Vallimäe, statistik Märt Pajusalu.

AJAKAVA

26.04 kell 17.00 Eesti –Bulgaaria

27.04 kell 19.30 Eesti – Kreeka

28.04 kell 16.00 Šveits – Eesti

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles