Tantsupeolistele päike liiga ei tee ja energiat jagub

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna on tantsupeolistel kolmas proovipäev. Laulu- ja tantsupeo Järvamaa kuraator Lili Välimäe sõnas, et seni on kõik sujunud, ka päike pole lastele liiga teinud, kuigi nii mõnigi on juba punane nagu peet. «Punasemad on vanemad tantsijad, kes on iseteadlikumad ja tahavad päevitada,» täpsustas ta. «Väikestele on tugevad kaitsekreemid peale pandud.»


Välimäe ütles, et proovide ajal tehakse tihti pause, et tantsijad saaksid hoida end päikese ja kuumise eest. «Eile oli eriti vahva, et II-III klassid olid nii tublid, et neid lasti isegi varem ära, ja siis Türi lapsed käisid Kalevi spaas ujumas,» lausus ta.

Välimäe meelest on kõige keerulisem olnud neidude elu. Kui esialgu pidid nende proovid olema Wismari staadionil, siis pärast esimest päeva selgus, et seal lähedal õitsevate paplite ja pärnade tõttu on see võimatu, sest noori hakkas kimbutama allergia.

Järgmisel väljakul selgus, et triibud on valesti maha märgitud, ja tuli jälle kolida, seekord Pae tänava staadionile. «Aga tüdrukud ütlesid, et nii vägev on, sest nad saavad kogu aeg reisida,» lisas Välimäe.

Väsimuse märke Välimäe lastel veel märganud pole. Näiteks ööbimiskohas on spordisaal siiani õhtuti kasutuses, hoolimata pikkadest proovipäevadest, mil koolimajja jõutakse alles pärast kella üheksat.

Toit on Välimäe hinnangul korralik ja maitsev. «On lapsi, kes ütlevad, et ei taha hommikuks süüa makarone hakklihaga, kuid neid on üksikuid,» selgitas ta. «Eile õhtul oli kapsahautis hakklihaga, üks tüdruk sõi oma taldriku täiesti tühjaks, õpetaja ütles, et see laps ei söö koolis kunagi midagi.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles