Järva Teataja loetumad lood aastal 2018

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo ja Kersti Sarapuu
Arvo ja Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva Teataja teeb ülevaate läinud aasta kõige loetumatest lugudest.

1. Arvo ja Kersti Sarapuu: pere hoiab raskel ajal kokku

Päeval, kui Arvo Sarapuu saab oma «senise elu halvima uudise», saadab ta abikaasa Kerstile sõnumi. Koos sõidavad nad Vodja-koju. Et kõik nutud ära nutta ning koostada plaan A ja plaan B. Teistmoodi ei tule nende peres kõne allagi.

Arvo ja Kersti Sarapuu
Arvo ja Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/ Scanpix


2. Aravetel lasti pangaautomaat õhku 

16. mai öösel kella kahe paiku lasti Järvamaal Aravetel Meie kaupluses asuv sularahaautomaat õhku. Kohalik elanik selgitas Järva Teatajale, et kuulis öösel mõni minut enne kella kahte tugevat plahvatust ja seejärel hakkas kaupluse sireen tööle. Kohapeal selgus, et õhku oli lastud Swedbanki sularahaautomaat. Kaupluse seinas, kus varem asus pangaautomaat, laiutas tühi auk. Purunenud olid ka kaupluse aknad. Kaupluse esine parkla oli täis klaasikilde ja pangaautomaadi tükke. Samuti vedeles maas hulgaliselt raha. 

Aravetel rööviti pangaautomaat
Aravetel rööviti pangaautomaat Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja


3. Hunt tungis elamusse ja viis koera kaasa perenaise silme all

Kolmapäeva varastel tundidel, umbes poole kahe paiku, äratas Vetepere küla elaniku Aili Tammlehe taks Timmu haukumine. Arvates, et ehk tahab koer õue minna, tegi Tammleht esikusse viiva ukse lahti, pani tule põlema – ja vaatas tõtt hundiga.


4. Nooruk hüppas pea ees järvepõhja

2. augustil kella 15.40 ajal teatati G4S rannavalvuritele Türi järve ääres poisist, kes sai pea ees poole meetri sügavusse vette kukkudes viga.Juhtunu pealtnägijad rääkisid rannavalvurile, et poisid olid rannas mänginud «Pallimatsu» nimelist pallimängu, mille käigus visatakse teineteist tennisepalliga ja eesmärk on mitte pihta saada. Mängu käigus oli üks poiss pallilt eest ära põigates libisenud sillalt vette. Paraku on vesi selles kohas vaid poole meetri sügavune ja noormees lõi pea vastu järvepõhja ära.


5. Pereisa: miks me sünnitoetusest ilma jäime?

Kui Türi vallas elava Veigo Kaareti arvele ei saabunud kolmanda lapsena perre sündinud tütre eest tema 1,5 aastaseks saades teist osa sünnitoetusest, hakkas ta asja uurima. Ootamatult selgus, et vahepeal on vallas sünnitoetuste maksmise korda muudetud ja teist osa sünnitoetusest makstakse hoopis lapse aastaseks saamisel ja seda vaid siis, kui lapsevanem selleks uue taotluse kirjutab.


6. Järvamaal tatsab ringi autolt löögi saanud emakaru

Järvamaa jahimehed hoiatasid juunis, et Türi vallas Taikse, Tõrvaaugu ja Rassi kandis liigub ringi vigastatud emakaru poegadega, kes võib inimesega kokku sattudes osutuda ülimalt ohtlikuks.


7. Narkoäris kahtlustatav mees suri Paide arestimajas

12. veebruaril peeti Paide linnas kinni 28-aastane ja 42-aastane mees, kelle sõiduautost Mazda leiti ja võeti ära 884 grammi pulbrilist ainet. Pulber sisaldas 156 grammi puhast amfetamiini, millest piisab narkojoobe tekitamiseks ligi 1200 inimesele. 42-aastane kahtlustatavana kinni peetud mees suri kaks päeva hiljem terviserikke tagajärjel Paide arestimajas.


8. Kiriku võlvi alt paljandus BMW märk

Koeru kirikus tehtud uuringutega selgus, et kiriku krutsifiks on Eesti barokiajastu andekaima puunikerdaja Christian Ackermanni üks tippteoseid. Uuringud kiriku võlviku juures paljastasid veel ühe saladuse.


9. Taikses põrkasid kokku rong ja sõiduauto

Lääne prefektuuri teatel tuli 29. mail kell 20.58 häirekeskusele teade, et Taikse raudteeülesõidul on kokku põrganud reisirong ja auto. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Mercedes-Benz Arkma poolt Türi poole ning rong sõitis suunal Tallinn-Viljandi.


10. Tallinna-Tartu maantee äärde kerkib uus tankla koos suurima teeäärse kohvikuga

Tallinna–Tartu maantee äärde jääb palju tanklaid ja söögikohti, kus teel olles nii endale kui ka autole kütust otsima minna. Need kohad saavad endale tõsiseltvõetava konkurendi, sest Imaveres asuvasse Paia risti hakkab kerkima tankla-kohvik.


11. Külaelanik tegi hoovis ringi luusinud poliitiku kohta politseisse avalduse

Ühe Paide linna küla elaniku kodusest valvekaamera salvestusest on näha, kuidas linnavalitsuse liige Kulno Klein poeb aiapraost tema hoovi, jalutab seal ringi ja pildistab hooneid. Majaomanik tegi politseisse juhtunu kohta avalduse.


12. PILDID: Juht pages õnnetuspaigalt, maha jäi lömastatud Audi 

13. augusti hommikul kl 8 paiku juhtus avarii Paide ja Türi vahel Pärnu-Rakvere maanteel pärast Männarut, Reopalu ning Kirna vahelisel teelõigul. Paide poolt tulnud sõiduauto Audi S8 juht kaotas pärast paremkurvi oma masina üle kontrolli, sõitis teelt välja, üle sõidutee ja kergliiklustee vahelise kraavi ning maandus oma masinaga teisel pool kergliiklusteed. Auto rullus mitu korda üle katuse. 


13. Öine tagaajamine läbi kahe maakonna: hirmsuurel kiirusel kihutav auto, väljasõit ja põgenev juht

2. juulil kella ühe ajal teostasid politseinikud liiklusjärelevalvet Järvamaal Türi-Arkma teel. Neile sõitis vastu valge Audi A4, mis oli eelnevalt Türi linnas silma jäänud, kuid siis ei olnud seoses väljakutsega võimalik seda autot kontrollida. Paide politseijaoskonna välijuht Heigo Tamsalu ütles, et kui patrull maanteel ringi keeras ja sõidukile järgnes, lisas Audi kiirust ja sõitis patrullil eest ära. Kiirused küündisid kohati lausa 170km/h.


14. Motopolitseinik päästis elamud põlengust 

20. mai hommikul Türi linnas eramute piirkonnas patrullinud motopolitseinik märkas musta suitsusammast ning kahtlustas, et keegi põletab midagi keelatud. Lähemale sõites selgus olukorra tõsidus ning politseiniku sekkumine hoidis ära halvima.


15. Maailma väikseim kiskja puges autosse sooja 

Järva vallas Vaali külas elav Maarja Koivuoja sai koduväravast sisse keerates üllatuse osaliseks, kui auto tuuleklaasi tagant pistis pea välja valge loomake. Tegemist oli talvekuues nirgiga.


16. Paides kaklesid noored keset südalinna 

Kui viimastel nädalatel on palju kõneainet pakkunud pealinna noortekambad, siis täna öösel toimus Paides kaklus südalinnas. Lugeja saatis Järva Teatajale video, milles on näha, et noormeeste arveteklaarimine leiab aset kesklinnas kiriku ees.


17. Kombain, liinibuss ja sõiduauto sattusid avariisse

1. augustil kell 16.16 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Järva vallas Eistvere külas, kus põrkasid kokku kombain, liinibuss ja sõiduauto. Õnnetus juhtus Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia maantee viiendal kilomeetril. Avariis sai viga sõiduautot Volkswagen juhtinud 18-aastane mees, kes toimetati haiglasse kontrolli.


18. Mäo liiklussõlmes tuleb arvestada uue liikluskorraldusega 

Pärnu-Rakvere maanteel on Mäo liiklussõlmes uus liikluskorraldus. On neid, kelle meelest õpetab see autojuhte neljarealisel teel sõitma, teiste meelest on olukord viaduktil seeläbi ohtlikum.


19. Paides toimunud avarii seiskas Pärnu-Rakvere maanteel liikluse

7. märtsil kella 14.44 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Paide linnas, Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 91. kilomeetril. Avarii tulemusel on veoauto paiskunud teele külili ning kaks sõiduautot kokku põrganud.


20. Tallinna-Tartu maanteel põrkas sõiduauto kokku väikebussiga

15. augusti õhtul juhtus liiklusavarii Tallinna-Tartu maanteel Järvamaal Võõbu külas. Kokku põrkasid Tallinna poolt tulnud sõiduauto Nissan X-Trail ja Tartu poolt tulnud buss Nissan Primastar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles