Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaa elanikkond kahaneb endiselt, viimase aastaga on jäänud vähemaks 395 inimest. Kõige suurem kaotus on olnud Paide linnas: aastaga 164 inimest, mis moodustab elanikkonnast 1,5 protsenti.
 
* Türi lillelaada uus korraldaja Pille Marrandi plaanib Järvamaa üheks kaubamärgiks kujunenud üritust väärikalt edasi teha ning tahab uue elu sisse puhuda ka Türi aiandus- ja mesindusseltsile.
 
* Eelmise aasta juunis Paides uksed sulgenud menukas Wabalinna maja kohvik pakkus uue aasta alguse puhul oma kauaaegsetele kundedele meeldiva üllatuse ja ootas neid eile supile-koogile. Lõunatunni esimestest minutitest alates oli maja toidunautlejaid täis. Menüüst oli valida nelja koogi vahel, lisaks kohv, vesi ja püreesupp.
 
* Laupäeva hommikul kogunesid kümned vabatahtlikud Roosna-Allikule, et otsida 21. detsembril kadunuks jäänud eakat Luulet. Otsingutele tulnuid oli Tallinnast, Pärnust, Viljandist, Põltsamaalt, Keilast, Saaremaalt.
 
* Tänavu jaanuaris möödub 100 aastat Vabadussõja olulisimatest murdelahingutest. Selle tähistamiseks matkati pühapäeval Kaitseliidu eestvedamisel omaaegsel rindejoonel deviisi all «Siitsaadik ja mitte enam!». Ettevõtmise eesmärk oli näidata kogu Eesti rahvale arusaadavalt, kui kaugele Eesti territooriumile olid punaväed 100 aastat tagasi tunginud ja mis olulisemgi – märkida nii maastikul kui ka inimeste teadvuses maha see piir, kus pealetung seisma pandi.
 
* Seitsmenda arvamusfestivali juhtmõte on tulevik. Programmi on eriti oodatud arut¬elud, mis ühel või teisel moel valmistavad ette tulevikuks ning küsivad küsimusi, millele vastuseid veel pole. Arut¬elud valitakse kavva avaliku ideekorje kaudu, mis kestab 31. jaanuarini.
 
* Pärnumaal Jõulumäel laupäeval sõidetud Alexela-Hawaii Expressi noortesarja teisel osavõistlusel olid võistlustules ka Ambla SK ja RR suusaklubi noored. Ja edukalt! Ambla spordiklubi treener Reimo Kaasiku ütles võistlusele tagasi vaadates, et tulemustega võib rahule jääda ning põhjust nuriseda pole ei kohtade ega sõidu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles