Sajaaastane naine alustab päeva võimeldes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Eile tähistas Türi sotsiaalmaja elanik Fileida Tiimann saja-aastaseks saamist, teatas Türi vallavanema nõuniku asendaja Silvi Lukjanov.

Sünnipäevalauas Türi vallavalitsuse esindust võõrustades ütles Tiiman, et talle meeldib klassikaline muusika: ooper ja operetid, mida ta kuulab Klassikaraadiost. Uudised talle viimasel aastal enam huvi ei paku. Paar aastat tagasi käis veel maakonnaleht Järva Teataja, kuid nüüd on silmanägemine halvenenud.


Oma eluoluga saab Tiimann hakkama, teeb süüa, käib poes ja saunaski. Tõsi, turvalisuse mõttes koos sotsiaalhooldaja Tiina Karmanniga, kellega vesteldes mööduvad tunnid lausa märkamatult.
Vestelda armastab Fileida Tiimann Siberisse jäänud noorusajast ja armastusest. Suurest peret pärit lapsena tal endal järeltulijaid pole.


Tiina Karmann tunnustas sotsiaalmaja eakaimat elanikku ja ütles, et eeskuju tasub temalt võtta paljudel. Ta alustab päeva laua äärest kinni hoides kuue küki ja paigaljooksuga. Selle kohta ütleb ta, et peab igal hommikul nii tegema, sest siis on ta ergas. Ka perearstile pole tal olnud midagi kurta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles