Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Esmakordselt Tallinnast Estonia kontserdisaalist välja kolinud üleriigiline emadepäevakontsert, mida austas oma kohalolekuga ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, õnnestus Paide muusika- ja teatrimaja laval suurepäraselt. Ürituse üks korraldajaid, Paidest pärit Marika Kuusik ütles, et asja mõte ongi tuua üritus emadele üle Eesti lähemale ning kaasata eeskavasse ka kohalikke esinejaid. Tänu sellele said Eesti Televisooni ekraanidel särada nii Paide Hammerbecki põhikooli poistekoori kui ka J. J. Street tantsukooli kasvandikud. Paidelased olid igal juhul rõõmsad, et selline kõrgetasemeline kontsert koju kätte tuli ning nautisid iga hetke sellest.

*Türi lillelaat tuleb tänavu esimest korda Pille Marrandi taktikepi all. «Kui 1. veebruaril registreerimine algas, oli hommikul kella seitsmeks tulnud üle neljasaja taotluse ja juba õhtuks oli kogu laadaplats välja müüdud,» täpsustas Marrandi. Ta märkis, et märtsi lõpus laadaplatsi üle mõõtes lisandus veel mõni taimemüügikoht ja nimekirja tagumisest otsast said inimesed võimaluse oma müügiala üles seada. Sellest polnud kaugeltki küllalt, et kõik tahtjad laadale pääseksid. Nimelt jäi ukse taha sadakond soovijat, kes on Marrandi täpsustusel suuresti tööstuskaupade müüjad ja toitlustajad. Pille Marrandi hinnangul on laada korraldus meeskonnal sujunud ja suuri proovikive teele veerenud pole. Mida uut tänavune laat pakub, saab teada juba ajalehest.

*Eelmisel nädalal oli rõõmupidu rahvatantsijate ja võimlejate leeris – lõplikult sai selgeks, et kuude kaupa harjutamist ning tantsusammude ja võimlemiskavade lihvimist on ära tasunud ja peopääse on taskus. Paraku oli palju ka neid, kellel sama palju tantsutrenne selja taga ja õhin sees, ent tantsupidu pealinnas jääb kättesaamatusse kaugusse. Eelmise aasta lõpul liitus Järvamaalt peo ettevalmistusega üle 40 rühma. Paide linnast püüdles peole 16, Türi vallast 10 ja Järva vallast 16 tantsukollektiivi. Kindel on aga, et suvise suurpeo ajal näeb Tallinnas Kalevi staadioni tantsumurul 35 maakonna tantsukollektiivi.

*Paide uus ujula on olnud avatud neli kuud. Paraku selgub, et veerõõmude nautimisele kaasneb ujula pidamisega ka palju muresid. Paide spaahotelli peaadministraator Merike Ivanovi ütlust mööda on tõsine mure, et inimesed ei pese ennast enne ujulasse sisenemist. Mõni tuleb basseini otse riietusruumist, teised käivad korra ujumisriietega duši alt läbi, kuid pesemiseks seda siiski nimetada ei saa.  Meelehärmi valmistavad ka noored, kes ei taha sisekorraeeskirju järgida. Ivanov tunnistab, et ühe korra on nad pidanud isegi politsei välja kutsuma, sest noorukid ei allunud töötajate korraldustele. Nii, et muresid jagub, kuid nende kõrval on kindlasti ka rõõme. Aga milliseid, seda tasub lugeda juba tänasest ajalehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles