Valitsuse vahetus kohalikke poliitikuid ei kukuta

Tiit Reinberg
Copy
Möödunud nädalal olid riigikogu põhiseaduskomisjonis toimunu tõttu komisjoni esimehe Anti Poolametsa (vasakult) kõrval meediapildis ka Järvamaalt valitud riigikogulased Kalle Grünthal ja Lauri Läänemets, kes võivad olla kindlad, et oma kohta nad riigikogus ei kaota, olgu Toompeal võimumängud millised tahes.
Möödunud nädalal olid riigikogu põhiseaduskomisjonis toimunu tõttu komisjoni esimehe Anti Poolametsa (vasakult) kõrval meediapildis ka Järvamaalt valitud riigikogulased Kalle Grünthal ja Lauri Läänemets, kes võivad olla kindlad, et oma kohta nad riigikogus ei kaota, olgu Toompeal võimumängud millised tahes. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Jüri Ratas teatas kolmapäeva öösel, et astub peaministriametist tagasi, mis tähendab valitsuse lagunemist. Juba hommikul teatas president Kersti Kaljulaid, et teeb ettepaneku uue valitsuse moodustamiseks reformierakonna esimehele Kaja Kallasele. Samas ütles mitu senise koalitsiooni juhtivpoliitikut, et soovivad senise liidu jätkamist. See tähendaks, et vahetuks peaminister ja võibolla mõni minister.

Millise valitsuse Eesti saab, seda ei oska praegu keegi öelda, kuid selge on see, et valitsuse vahetus tähendab muudatusi ka riigikogus, sest osa ministreid naaseb riigikokku ja küllap läheb sealt ka uusi ministreid, kelle asemel pääsevad parlamenti uued inimesed.

Järvamaa poliitikutest on praegu riigikogus Kersti Sarapuu, Kalle Grünthal ja Lauri Läänemets. Olenemata sellest, milline tuleb uus valitsus, nemad oma koha riigikogus säilitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles