Päästeliit kutsub turvalisusest hoolivaid inimesi liituma Virtuaalkomandoga

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Madis Luik

Vabatahtlike päästjate katusorganisatsioon Päästeliit alustab täna laiahaardelise kaasamiskampaaniaga, et kutsuda oma perest, sõpradest ja kogukonnast hoolivaid inimesi liituma Virtuaalkomandoga

Veebiaadressil komando.ee asuva Virtuaalkomando liikmeks astujad pole vabatahtlikud päästjad, kuid nende teadlikkus ja valmisolek kriisideks saab olema keskmisest oluliselt kõrgem. Selle maailmas ainulaadse lahendusega liitujaid ootavad ees põnevad koolitused, õppused ja kaasamised erinevatesse tegevustesse.

„Me ei keskendu kõikide inimeste teavitamisele. Kaasame neid, kes päriselt tahavad märgata ja teada, kuidas muuta oma kogukond turvaliseks elukeskkonnaks. Otsime kogukonna kangelasi,“ sõnas Päästeliidu juhatuse esimees Piia Kallas.

„Meie visioon on lihtne. Tahame, et Eesti oleks maailma kõige turvalisem elukeskkond. Seda saab ellu viia vaid üheskoos. Eesmärk on kaasata ja koolitada võimalikult palju Eesti inimesi, et muuta keskkond, kus me elame, turvaliseks.“

„Vabatahtlikkus tuleb südamest ning sisemisest soovist märgata, osata ja aidata. Paljud siiski veel ei tea, kuidas ja mida võiks teha. Kõik saab alguse teadlikkusest ja märkamisest. Hooli oma kogukonnast ja oma natuke rohkem teadlikkust, et päästa elusid,“ kutsus Kallas üles.

Päästeliidu eesmärk on, et 2025. aastaks oleks Virtuaalkomandol vähemalt 25 000 liiget.

Virtuaalkomandoga liituja võib valida, kas jääb pigem passiivsemaks toetajaliikmeks ning arendab end tasuta koolituste kaudu iseseisvalt. Teine variant on osaleda aktiivsemalt, pakkudes oma teadmisi ja vahendeid ka suuremate kriiside lahendamiseks.

Iga Virtuaalkomando liige saab tunnistuse ja komando liikmemärgi.

Päästeliitu kuulub praegu 126 vabatahtlikku päästeühingut, ühtekokku enam kui 3000 vabatahtliku päästjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles