Raamatukogu jõudis kolimisega ühele poole

Järva Teataja
Copy

Maikuu viimasel nädalal aset leidnud Türi raamatukogu korraldatud inimketis, mille abil koliti suur hulk raamatuid ühest majast teise, osales ligi 150 inimest. Kõiki trükiseid siiski vanast kohast talgute käigus ära kolida ei jõutud, see tööd viidi käesoleva nädala kolmapäeval vabatahtlike abiga lõpule.

Raamatukogu direktor Astrid Karpenderi sõnul võib kindlalt öelda, et suur kolimine on olnud pea läbinisti kogukondlik projekt, mis on põhinenud vabatahtlike ennastsalgaval tegutsemisel. Abi on saadud nii pakkimisel kui kolimisel ning seda kõike on tehtud oma vabast ajast või põhitöö kõrvalt.

Kolmapäeval koliti endistest Kohtu tänava ruumidest ära ka viimased paarsada kastitäit raamatuid ning toimetati need Hariduse tänava majja. „Abilised tulid meile appi, kutsusid oma naabridki kaasa ja hõiskasid toole tassima ka raamatukogu juurde sattunud poisikesed,” kirjeldas Karpender. Veel on vanas kohas teha jäänud mõned pisemad koristustööd ning siis võib Kohtu tänava majas uksed lõplikult sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles