Järvamaa kultuurirahvas asutas kultuuriklubi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa kultuurirahvas asutas kultuuriklubi, mille kokkukutsumiseks saadi eeskuju ETV saatest "Jüri Üdi klubi".

Kultuuri valdkonnas töötavad inimesed jagavad kultuuriklubis oma töömuresid ja -rõõme, seal saadakse kogemusi ja ka tuttavaks, vahendasid ERRi teleuudised.
Esimesel kogunemisel tekkis kohe diskussioon, kuidas Järvamaal kultuurielu edendada. Kõiki näiteks huvitas, kas Järvamaa laulupidu peab ikka toimuma maakonnakeskuses või käima külakorda.


Kultuuriklubi liikmed leidsid, et maakonnamuuseum peab jätkuvalt kuuluma riigile.
"Meie muuseumitöötajad Järvamaal teevad väga head tööd. Riik ei tohiks nii teha, et maakonnas ei ole enam keskset muuseumi, mis teeks uurimistööd," rääkis Koeru valla kultuuriedendaja Uno Aan.


Vastu võeti ka Jõgeva kolleegide ettepanek korraldada sügisel ühine kultuurikonverents.
Siit ja sealt oli kuulda, et maakonna kultuuritöötajad peaksid sagedamini kokku saama, sest nad on justkui lahku kasvanud. Üheskoos otsustati, et kultuuriklubis saadakse kokku korra kvartalis.
"Oli soe ja sundimatu õhkkond ja tekkis aruteluteemasid, mis tahavad järgmisel korral edasi arutamist," ütles Järvamaa kultuuriklubi eestvedaja Ülle Välimäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles