Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeva õhtul valis Järvamaa haigla nõukogu viie kandidaadi seast haiglale uue juhi. Tulevane juht on olnud siinse haiglaga seotud üle 20 aasta, kuid praegu on juhiametis Ida-Tallinna keskhaiglas. Samuti on ta aastaid olnud tihedalt seotud Järvamaa poliitikaga ning olnud ka riigikogu liige ja abiminister. Järvamaa haigla nõukogu esimees Kalev Aun ütles, et haigla juhatuse esimehe kohale kandideeris viis inimest ja nad kõik kutsuti ka vestlusele, mis näitab, et kandidaadid olid tugevad.

* Kes on see salapärane Keskaja Inimene, kelle säutsumist jälgivad Twitteris peaminister Kaja Kallas, president Toomas Hendrik Ilves, räppar Genka ja Eesti meelelahutuse koorekiht, nende seas Tõnis Niinemets ja Brigitte Susanne Hunt? Juba homme langetab Keskaja Inimene maski, viies arvamusfestivalil läbi põneva ja mõnusalt humoorika ajalootuuri. Paljudele jääb ilmselt segaseks, kes see Keskaja Inimene on ja miks peaks temast kirjutama. «Tutvustaksin ennast võibolla siis nii, et olen ajaloohuviline, veel mõõdukalt noor mees, kellele meeldib sotsiaalmeedias jaurata eelkõige poliitilistel teemadel ja seda ajalookastmes,» ütleb ta. Eestis natukene vaeslapse osas olevas Twitteris on Keskaja Inimene ääretult populaarne tegelane. Peaaegu kõik eestlastest Twitteri kasutajad on tema säutsudega kursis. Tal on üle 5500 jälgija, mis on Eesti Twitteri kohta päris suur saak.

* Valge-toonekured on tänavu Järvamaal, eriti Türi vallas, olnud kõrgendatud huvi all. 1. mail aset leidnud tapatöö oli sedavõrd võigas, et keegi ei söanda hätta sattunud linde tähelepanuta jätta. Nii teatati kohe ka kahest valge-toonekurest, kes olid Väljaotsa külas jalgupidi sõnnikuhoidla reservuaari kinni jäänud. Neile tõttasid appi Türi päästekomando töötajad. Türi päästekomando vahetusevanem Raimo Verkmann ütles, et juhtunust teatas häirekeskusele hoidlast sõnnikut välja vedanud traktorist. «Kuna praegu on just põldudele sõnnikuveo aeg, siis tõenäoliselt ei olnud linnud seal abitus olekus sugugi kaua. Neid märgati üsna kiiresti,» lausus ta.

* Laupäeval on Väätsal kortermajade festival, mille teema on seekord merepidu. Üritus kestab terve päev ja osalistel palutakse kaunistada end vastavalt teemale. Kohalikud sätivad ka majade rõdud festivalipäraseks. Kortermajade festivali peakorraldaja Rait Pilipenko sõnas, et merepeo mõte oli väätsalaste peas juba ammu. «Selleaastane teema sündis eelmisel aastal, kui plaanisime seda kasutada. Teemad sünnivad tavaliselt kogu meie rahva koosistumistel, kus ühel korral jäi kõlama lause, et Väätsast võiks saada merelinn. Sealt ka see mõte tuli,» selgitas ta.

* Kaks võistluspäeva, 12 klubi, 23 võistkonda, 315 last, kolm karikakomplekti, 29 individuaalset tunnustuskarikat, 12 kilogrammi eri värvi medaleid ja 21 kinkekotti eriauhindadega – sellise statistilise märgi pani maha esimene Exmeti Ülejõe karikas ehk laste jalgpalliturniir, mis taaselustas eelmisel nädalavahetusel Paides siin pikka aega varjusurmas olnud lasteturniiride tava. Paide linnameeskonna kommunikatsiooni- ja turundusjuht Marek Tiits märkis, et talle meenub paarikümne aasta tagusest ajast Järvamaal kõvasti laineid löönud Balbiino Cup, kuid viimastest aastatest järelkasvule mõeldud turniire ta ei tea. «Vahepealsetel aastatel on jalgpallinoored küll usinasti osalenud teiste klubide turniiridel üle Eesti, ent kodustel platsidel täiemõõdulisel turniiril karikate nimel heidelnud ei ole,» lausus ta.

* Eelmisel nädalavahetusel Rootsis Uddevallas olnud Euroopa motokrossi-meistrivõistluste kaheksandal etapil võistelnud paidelane Meico Vettik ei jõudnud küll soovitud kohale paremikus, kuid püüdis jala­vigastusest hoolimata hankida raskes sõidus olulisi kogemusi. Vettik ütles, et hea sõidu eeldused olid olemas, sest raja pinnas oli talle sobivalt mulla ja peene killustiku segu. «Reede hommikul sadas kõvasti vihma ning tõotas võistluste ajaks raja pehmeks ja heasti sooneliseks teha, mis mulle just sobib,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles