Suure tantsupeo esimesed sammud said selgemaks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Õppeseminarid on väga oluline osa tantsupeo õppeprotsessist, sest just õpetajate õpetamisega saab alguse suur üleeestiline valmistumine tantsupeoks.
Õppeseminarid on väga oluline osa tantsupeo õppeprotsessist, sest just õpetajate õpetamisega saab alguse suur üleeestiline valmistumine tantsupeoks. Foto: Laulu- ja tantsupeo SA

Eelmisel nädalal kogunesid Raplas toimunud seminarile tantsujuhid, et kunstiliste juhtide eestvedamisel õppida selgeks esimesed XXI tantsupeo «Iseoma» tantsud. Värskeid teadmisi tantsumustrite kohta said Raplas ka Järvamaa rühmade juhendajad.

XXI tantsupeo tantsutoimetaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnul on õppeseminarid väga oluline osa tantsupeo õppeprotsessist, sest just õpetajate õpetamisega saab alguse suur üle-eestiline valmistumine tantsupeoks. «See on oluline hetk, sest just nendel seminaridel annab kunstiline toimkond sümboolselt oma pooleteise aasta jooksul tehtud töö üle meie tantsujuhtidele, kes kõik siis oma rühmadega selle suure lapiteki – tantsupeo – kokku õmblevad,» tõi Kurrikoff-Herman esile.

Lähtuvalt peo pealavastaja Helena-Mariana Reimanni ideest ja XXI tantsupeo lavastuslikust kontseptsioonist lähenetakse sel korral varasemast erinevalt rühmaliikide jaotusele. Eesti on jagatud eri piirkondadeks ja tantsijate peole kandideerimine toimus seekord piirkonnapõhiselt. Rühmaliigid moodustuvad lisaks traditsioonilistele üle-eestilistele liikidele, milleks on valiksegarühmad, naisrühmad ja võimlemisrühmad, piirkondade põhjal. Järvamaa tantsurühmad kuuluvad koos Raplamaa tantsijatega samasse, Keskpõranda-nimelisse piirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles