Kaia Iva: Valimisvõidu tõi meie inimeste järjekindel töö

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimehe Kaia Iva arvamuslugu.

Järvamaa valijad hindasid kõige kõrgemalt IRLi kandidaate, pälvides 4224 inimese ehk 28% maakonna elanike toetuse. Sarnaselt Järvamaale oli IRL valijate esimene eelistus veel viies maakonnas: Hiiumaal, Jõgevamaal, Raplamaal, Viljandimaal ja Võrumaal. Samuti täitsime enne valimisi püstitatud eemärgi koguda terves Eestis vähemalt 100 000 eestimaalase toetuse: IRLi poolt hääletas terves Eestis 107 000 inimest, mida on 15 000 võrra rohkem kui eelmistel kohalike omavalitsuste valimisel neli aastat tagasi. 15 omavalitsuse volikogus üle Eesti saavutas IRL absoluutse enamuse.

Minu hinnangul on IRLi hea tulemuse taga nendel valimistel peamiselt kolm aspekti: meie inimeste hea töö omavalitsustes eelmisel neljal aastal, õnnestud kampaania, mis panustas inimneste kuulamisse ja asjaolu, et me panime välja oma nimekirja rekordiliselt 173s omavalitsuses, mida on 42 võrra rohkem kui 2009. aastal. Järvamaal oli IRLi nimekiri väljas kaheksas omavalitsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles