Prantslane eestlastest: sõbrad, te olete täielikud aiahullud!

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Tingaud
Pierre Tingaud Foto: Facebook

Noorsootöötajana Järvamaal oma viimaseid päevi veetev prantslane Pierre Tingaud iseloomustas Järva Teataja palvel eestlasi. Selgus, et me oleme parajad aiahullud. 

"Esmakohtumised on eestlased üsna mornid ja häbelikud, kuid n(t)eid tundma õppides see kõik muutub. Sõpradena on eestlased väga tugevad sõbrad," sõnas ta. "Eestlaste tuju sõltub palju ilmast. Inimesed on päikesepaisteliste ilmadega palju rõõmsamad kui muidu. Eestlased on aiausku!"

Prantsuse noormehele jääb Eestist veel meelde siinne kaunis loodus, kuid meepotis oli ka tõrva. Eestis oldud aja jooksul võttis Pierre kaalust alla aga ligi 10 kg. Seda mitte suure trennitegemise tõttu, vaid talle siinne toit lihtsalt ei maitsenud. "Toit oli harjumatu toit (imelik liha, palju kartult, maitsetu leib). Ma sõin vaid niipalju kui oli hädapäraselt vaja, mitte naudinguga," põhjendas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles