Riik annab keskkonnaprojektide elluviimiseks 7,2 miljonit eurot

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsustas 21. märtsi koosolekul toetada riigi kohustuste täitmiseks olulisi keskkonnaprojekte kokku 7 222 903 miljoni euroga. Enim projekte rahastatakse looduskaitse programmist, kust 6 projekti toetatakse kokku 2 miljoni euroga.

 

„Otsustasime 1,6 miljoni euroga toetada erametsaomanike ja erametsanduse ühistegevust, sest meie soov on aidata kaasa sellele, et metsaomanikud kuuluksid metsaühistutesse. Ühistegevuse kaudu leiab paremaid lahendusi erametsaomaniku ees seisvatele probleemidele ning selle kaudu saab metsaomanik ka endale vajalikke teadmisi,“ selgitas KIKi nõukogu esimees keskkonnaminister Marko Pomerants.

390 000 euro eest puhastatakse naftajäätmeid Koolme maaüksusel, 500 000 eurot suunatakse kaitsealuste loomade tekitatud kahjude kompenseerimiseks, 136 000 euroga toetatakse angerja asustamist meie siseveekogudesse. Rahastamise otsuse sai 1 miljoni euro ulatuses loodushoiutööde toetamine 2017. ja 2018. aastal. Samuti rahastatakse mitmesugused uuringud ja arendustegevusi, mis on seotud keskkonna parandamise vajaduse ning rahvusvaheliste kohustustega.  

Lisaks juba tehtud otsusele ootab sellel aastal jagamist veel 15 miljonit eurot avatud vooru kaudu, nende otsusteni jõutakse mai lõpuks. Avatud taotlusvooru laekus 845 taotlust kokku 35 186 899 euro ulatuses.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles