Viimasel volikogu istungil esitati volikogu esimehele umbusaldusavaldus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kareda vallavolikogu esimees Janno Nau
Kareda vallavolikogu esimees Janno Nau Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna õhtul kogunes Kareda vallavolikogu plaanitult oma viimasele istungile.

Volikogu algas sellega, et üheksast volinikust viis esitasid volikogu esimehele Janno Naule umbusaldusavalduse. 
Avaldusele olid alla kirjutanud: Külli Majori, Ene Mikk, Anneli Piirsalu, Tõnu Taal ja Helvi Kerem. 
Tõnu Taal selgitas volikogus, et Nau on oma sõnakasutusega pannud piinlikku olukorda volinikud ja vallavalitsuse töötajad. Naule heideti ette, et ta ei võtnud volikogu esimehe kohustusi tõsiselt ja õigustas oma tegemata jätmisi. 
Kui volinikud uurisid, millal volikogu esimees kutsub kokku järgmise istungi, et umbusaldusavaldust hääletama asuda, teatas Nau, et seaduse kohaselt on tal selleks 30 päeva aega ja tema sellega kiirustada ei kavatse. See tähendab, et enne tulevad uue volikogu valimised peale, kui Kareda kohalikud poliitikud saavad esimehe maha võtta. 
Seega jääb Nau kuni uute valimisteni volikogu esimeheks, kellele on umbusaldusavaldus sisse antud. 
Umbusaldajad lubasid uurida, kas neil on seadusest tulenevalt mingeid võimalusi enne 15. oktoobrit volikogu siiski kokku kutsuda. 
Paar tundi pärast volikogu istungit andis Tõnu Taal, kes kandideerib Järva valla volikogusse Reformierakonna nimekirjas koos Janno Nauga, teada, et võtab oma allkirja umbusaldusavalduselt tagasi.

Taal kirjutas: "Seoses täna, 20.09.2017 toimunud Kareda Vallavolikogu istungi materjalide ettevalmistamisega tekkis mul volikogu esimesega Janno Nauga mõningaid erimeelsusi, mille tulemusena nõustusin talle avaldama umbusaldust. Võtan oma avalduse tagasi, tühistades oma allkirja avaldusel. Läheme edasi Reformierakonna meeskonnas koos!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles