Sotsid tahavad noortele ja turvalisusele raha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulno Klein
Kulno Klein Foto: Tiit Reinberg

Paide linna volikogus sotsiaaldemokraate esindav haridus- ja kultuurikomisjoni juht Kulno Klein esitas linna 2013. aasta eelarvele kümme muudatusettepanekut, mis näevad ennekõike ette noorte vaba aja veetmise võimaluste laiendamist ja linnakodanike turvalisuse tagamist.

Sotsiaaldemokraadid suunavad raha Laia ja Pärnu tänava kõnnitee ehituse jätkamisse, et jalakäijad ja jalgratturid ei peaks enam teelõigu lõppedes liikuma oma elu ohtu seades autoteel.

Samuti tahavad nad anda raha ühisgümnaasiumile aknaid vahetada ja katust parandada, linna turvakaameraid paigaldada ning laste töö- ja puhkelaagrit korraldada ning põhikooli õpilastele koolilõuna hinnavahet hüvitada.

«Et eelarve koostamises polnud meil võimalust aruteludes osaleda, peame muudatusettepanekud tegema kahe lugemise vahel,» põhjendas Klein. «Koalitsioonivastutust kandva osapoolena ei saa me kahjuks linnaeelarve projektiga tema praegusel kujul rahul olla.»

Sotsiaaldemokraatide nimel 2009. aastal koalitsioonilepingule alla kirjastanud Priit Põdra selgitusel on enamikus ettepanekutes kokku lepitud juba koalitsioonilepingut sõlmides, kuid paraku pole neile väärilist tähelepanu pööratud. «Viimastel aastatel on Paides tehtud suuri investeeringuid niinimetaud betooni, mistõttu on linna laenukoormus väga suur. Viimane aeg on hakata investeerima ka inimvarasse, et Paide inimestest päris tühjaks ei jookseks,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles